داروی درمان فشار خون

داروی درمان فشار خون – مسدودکننده های گیرنده ها بدن
کلید در ارتباط بین سلول ها، دریچه تازه ای برای تحقیق و پژوهش به روی دانشمندان گشود. این تحقیقات با یک سؤال ساده شروع شدند: چرا سلول ها نسبت به بعضی درمان فشار خون با مواد شیمیایی واکنش نشان می دهند ولی در مقابل بعضی دیگر هیچ واکنشی از خود نشان نمی دهند؟ پاسخ این سؤال درباره ی درمان فشار خون هم خیلی پیچیده و گیج کننده است و هم خیلی راحت و آسان. درمان فشار خون با مواد شیمیایی که در جریان خون وجود دارند؛ مانند هورمون ها و مواد انتقال دهنده پیام های عصبی (نورو ترنسمیترها)، سلول ها را تحریک می کنند. در هر زمانی یک سلول ممکن است با صدها ماده شیمیایی مختلف مواجه شود، بنابراین باید موادی را که می خواهد به آن ها واکنش نشان دهد انتخاب کند. برای این کار بخش های خاصی در ساختار سلول ها و روی سطح بیرونی آن وجود دارد که به آن ها گیرنده ها می گویند. گیرنده ها شبیه به سویچ استارت یک خودرو عمل می کنند. فقط ماده شیمیایی خاصی که پیکربندی .۳+۰۳+۰درک این سیستم فرمول داروهایی در درمان فشار خون را می سازند که نگذارند سلول ها به مواد شیمیایی داروهای درمانی فشار خون پاسخ دهند. داروی بتابلوکرها که برای درمان فشار خون بالا به کار می روند، مثال ساده ای از این دست داروهای درمان فشار خون هستند. زمانی که شما تحت استرس قرار دارید یا ورزش می کنید، سلول های عصبی نوروترنسمیترهایی به نام های اپی نفرین و نوراپی نفرین آزاد می کنند. با اتصال اپی نفرین به گیرنده های بتایی که در سلول های قلب هستند، سلول ها فعال می شوند، تعداد ضربان قلب و شدت انقباضات قلب شما افزایش می یابد. این فرآیند فشار خون تان را بالا می برد، ولی داروی بتابلوکرها در درمان فشار خون به همین گیرنده ها متصل می شوند چرا که ساختار آن ها به گونه ای طراحی شده که کاملاً به همان قفل بخورند. پس از این اتصال، دیگر اپی نفرین و نوراپی نفرین نمی توانند خود را به گیرنده ها متصل کنند، از این رو زنجیره ارتباط شیمیایی ای که قلب را تحریک می کرد و باعث افزایش فشار خون شما می شد، پایان می یابد.
داروی درمان فشار خون – مسدود کننده های گیرنده های «آنژیوتانسین نوع ۲»
این دسته از داروهای درمان فشار خون از سال ۱۹۹۵ برای درمان فشار خون بالا تأیید شد. داروی درمان فشار خون مسدودکننده های گیرنده های آنژیوتانسین نوع ۲ نمی گذارند آنژیوتانسین نوع ۲ باعث انقباض رگ های خونی و تجمع آب و نمک در بدن شود. این دسته از داروهای ضد فشار خون بسیار مؤثرند و بیشتر بیماران مبتلا به فشار خون خوب آن ها را تحمل می کنند و به همین دلیل این درمان فشار خون خیلی طرفدار دارند.
مصرف مسدود کننده های گیرنده های آنژیوتانسین نوع ۲ در درمان فشار خون عوارض جانبی معمول دیگر داروهای ضدفشار خون را ندارد و احتمال این که مانند داروهای بازدارنده آنزیم مبدل در درمان فشار خون باعث سرفه شود نیز کمتر است. به علاوه استفاده از داروهای ادرار آور در درمان فشار خون نیز مانند بازدارنده های آنزیم مبدل، برای بیماران دیابتی، نارسایی احتقانی قلبی یا مبتلایان به هر دو بیماری سودمند است.
درمان فشار خون با داروهای لوزارتان (لوزار) و والسارتان شایع ترین داروهای نوع مسدود کننده دیگر گیرنده های آنژیوتانسین نوع دوم هستند که پزشکان آن ها را در درمان فشار خون تجویز می کنند.
انتخاب داروی درمان فشار خون
اگر شما نتوانسته اید با تغییر روش زندگی فشار خون تان را کنترل کنید، و در عین حال از سلامتی عمومی خوبی برخوردار هستید، JNC7 توصیه می کند که ابتدا برای درمان فشار خون داروهای ادرارآور تیازید را بخورید. داروهای درمان فشار خون بسیار متنوع هستند و پزشکان برای تجویز این داروهای درمان فشار خون گزینه های زیادی پیش رو دارند که شامل تجویز دو یا چند داروی درمانی فشار خون به همراه هم نیز می شود. بسیاری از داروی درمان فشار خون که جدیداً به بازار آمده اند به گونه ای متفاوت از داروهای قدیمی درمان فشار خون را کنترل می کنند ولی در نهایت اثر آن ها تقریباً مانند اثر همان داروهای قدیمی تر درمان فشار خون است. داروهای درمان فشار خون دیگری هم هستند که شیوه عملکرد آن ها کاملاً متفاوت است. پزشکان اغلب می توانند با توجه به شرایط هر بیمار داروهای مناسبی برای درمان بیماری فشار خون او تجویز کنند که از بیمار در مقابل مشکلات محافظت کنند. از همه مهم تر این که اغلب می توان یک داروی درمان فشار خون تجویز کرد که هم در کنترل فشار خون بالا و هم در درمان مشکلات جانبی دیگر بیمار مانند نارسایی قلبی احتقانی مؤثر باشد. JNC7 توصیه می کند که در آغاز درمان بیماری فشار خون، هر دارویی با حداقل دوز تجویز شود و تا رسیدن به شرایط مطلوب و کنترل فشار خون، دوز اندک اندک افزایش یابد. اگر داروهای تجویز شده نتواند فشار خون بیمار را درمان کرده یا عوارض جانبی دردسرسازی برای او ایجاد کند باید داروی درمان فشار خون دیگری را جایگزین داروی قبلی درمان فشار خون کرد. روند معمول درمان فشار خون بالای درجه ۱، این است که پزشک با تجویز یک داروی درمان فشار خون شروع کند و اگر فشار خون به اندازه مطلوب پایین نیامد، داروی درمان فشار خون دیگری را به همراه داروی درمان فشار خون اول تجویز کند (فشار خون مطلوب پس از شروع درمان معمولاً کمتر از ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه است). این رقم برای بیماران دیابتی یا مبتلایان به بیماری های مزمن به کمتر از ۸۰/۱۱۳۰ میلی متر جیوه (۱۳ روی۸) می رسد. به طور معمول برای درمان فشار خون درجه ۲، پزشک درمان را با دو داروی فشار خون آغاز می کند، اگر پس از مصرف داروی های درمان فشار خون ، فشار خون بیمار به میزان قابل قبول نرسد، امکان دارد پزشک یک داروی درمان فشار خون دیگر به دو داروی قبلی اضافه کند. بیماری فشار خون شما در هر مرحله ای که باشد، حتی مرحله پیش فشار خونی- تغییر روش زندگی جزء لازم و جدایی ناپذیر درمان فشار خون است.
برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .
منبع: کتاب فشار خون