سکته قلبی

تشخیص حمله قلبی

گاهی سطح پلاک های چربی در جدار شریان کرونر ترک می خورد و دچار پارگی می شود . این پدیده باعث تجمع پلاکت ها (عناصری که وظیفه انعقاد خون در زمان خونریزی را دارند) و ایجاد لخته در این ناحیه می شود که به آن ترومبوز می گویند. این لخته سبب تنگ تر شدن مجرای عروق کرونر و کاهش بیشتر خون رسانی به عضله قلب می شود. با ادامه محرومیت عضله قلب از اکسیژن ، قلب دچار آسیب می شود. اگر این لخته خون به حدی بزرگ شود که به طور کامل مسیر جریان خون را مسدود کند، بخشی از بافت عضله قلب که توسط آن شریان تغذیه می شود، می میرد. به این وضعیت حمله قلبی یا سکته قلبی می گویند.

معمولاً در حمله قلبی، درد و ناراحتی قفسه سینه بسیار شدید و مشخص است ، ولی در بعضی موارد ممکن است شدت درد معمولی باشد وگاهی نیز بیمار به علت خفیف بودن نشانه ها از درخواست کمک خودداری کند. در برخی بیماران نیز ممکن است حتی درد قفسه سینه وجود نداشته باشد و فقط نشانه هایی از درد در بازو یا گلو وجود داشته باشد.

احساس فشار آزاردهنده، سنگینی یا درد در وسط قفسه سینه که معمولا به طور ناگهانی شروع می شود و بیش از چند دقیقه ادامه یابد، مهم ترین علامت حمله قلبی است. اگر این درد به شانه ها، گردن، بازوها و فک پایین انتشار داشته باشد، جد ی تر خواهد بود.

تشخیص حمله قلبی

گاهی افرادی که دچار درد قلبی می شوند این درد و ناراحتی را به صورت احساس فشار ناشی از ایستادن فردی بر روی قفسه سینه یا احساس فشار ناشی از پیچیدن طناب به دور قفسه سینه ، شرح می دهند. سایر نشانه هایی که ممکن است همراه درد قفسه سینه باشند، احساس سبکی سر، سرگیجه شدید بدون علت، سنکوپ ، تنگی نفس (درحال استراحت یا در حال فعالیت )، عرق کردن و ناراحتی معده است . همراه با درد قفسه سینه یا تنگی نفس ممکن است حالت تهوع نیز رخ دهد. باید به خاطر داشت همیشه در سکته قلبی همه این علایم رخ نمی دهد و افراد ممکن است نشانه های مختلفی را تجربه کنند.

 برای آشنایی با روش درمان حمله قلبی بر روی لینک کلیک کنید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا