فشارخون بالا

بیماری فشار خون چیست؟

اگر عدد فشار خون شما به طور دائم بالای ۱۶۰ بر روی ۹۰ میلی متر جیوه باشد، شما مبتلا به فشار خون هستید. اما به طور معمول گفته می شود فشار خون پایین بهتر است. اگر فشار خون شما بین ۹۰/۱۴۰ و ۹۰/۱۶۰ میلی متر جیوه باشد، ممکن است پزشک تشخیص دهد که شما در مرز ابتلا به فشار خون هستید. ارقام فشار خون، معیار دقیقی برای پیش بینی سلامتی آینده هستند. هر چه فشار خون بالاتر باشد، خطر ابتلا به بیماری بیشتر خواهد بود. حتی افرادی که فشار خون متوسط دارند بیشتر از افرادی که فشار خون شان پایین تر از حد متوسط است، در معرض ابتلا به بیماری قلبی می باشند. به همین دلیل است که یافتن یک تعریف ساده برای فشار خون فوق العاده مشکل است. شاید بهترین تعریف بیماری فشار خون این باشد که اجتناب از خطرات فشار خون بالا از طریق کاهش فشار خون توسط مصرف داروها، ارزش تحمل عوارض جانبی این داروها را دارد. چون دارویی که بدون آثار جانبی بالقوه باشد وجود ندارد، اگر فشار خون شما بالاتر از ۹۰/۱۶۰ میلی متر جیوه باشد و شما در معرض عوامل افزاینده ی خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند: بالا بودن سطح کلسترول خون، مصرف دخانیات و زمینه ی ارثی ابتلا به بیماری قلبی هستید، در این صورت درمان فشار خون بالا برای شما بسیار ارزشمند خواهد بود.

به عبارت دیگر، بعضی از جوانان که در اثر مصرف چربی فشار خون شان بالا می رود و به بیماری قلبی مبتلا نیستند، نباید تحت درمان دارویی قرار بگیرند. اما به هر حال مسلم است که فشار خون چنین افرادی باید هر شش ماه یکبار کنترل شود. فشار خون «قاتل بی صدا» خوانده می شود چون معمولاً تا آخرین مرحله بیماری هیچ علائمی ندارد. برخلاف تصور بیشتر مردم امکان تشخیص فشار خون توسط خود شخص ممکن نیست و فقط از طریق اندازه گیری با فشار سنج خون ، می توان به فشار خون پی برد. چون ابتلا به فشار خون تا هنگام بروز اختلالات آن، هیچ گونه علایمی ندارد، در حدود نیمی از اشخاصی که به فشار خون مبتلا هستند از وجود این بیمای در خود بی خبرند.

اهمیت فشار خون

رگ های خونی همانند لوله های لاستیکی هستند که به طور مداوم خون را به تمام قسمت های بدن می رسانند. سرخرگ ها که خون را از قلب بیرون می برند، باید در مقابل فشار خون زیاد حاصل از تلمبه خون مقاومت داشته باشند. اگر فشار خون سالیان متمادی، بالاتر از حد عادی باشد و درمان نشود رگ ها آسیب می بینند. دیواره سرخرگ ها سخت و ضخیم می گردد و این ضخامت دیواره باعث تنگ شدن رگ ها می شود و در نتیجه رگ ها انعطاف پذیری کمتری نسبت به قبل خواهند داشت. این عارضه به تصلب شرائین معروف است.

اگر در اثر فشار خون یک سرخرگ به حدی باریک شود که خون به خوبی نتواند از آن عبور کند، در نتیجه قسمتی از بدن که به وسیله ی آن سرخرگ خونرسانی می شود، کمبود خون و اکسیژن پیدا می کند. وقتی یک سرخرگ ناشی از فشار خون باریک می شود، احتمال ایجاد لخته خون افزایش می یابد. اگر این لخته باعث انسداد کل سرخرگ شود، در نتیجه قسمتی از بدن که به وسیله ی آن سرخرگ خون رسانی می شود از بین می رود. اگر این قسمت از بدن، قلب یا مغز باشد، ناحیه از بین رفته انفارکت نامیده می شود.

برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .

منبع: کتاب فشار خون

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا