سن بالا

بالا رفتن سن، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
در ایران بیماری قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در مردان و زنان است و با افزایش سن این بیماری در افراد بیشتری دیده می شود. به دلیل بار سنگینی که این بیماری از لحاظ اقتصادی و سلامت بر جامعه وارد می سازند تحقیقات وسیعی برای پیشگیری از این بیماری انجام گرفته است. آگاهی از عوامل خطر و چگونگی کنترل آنها این فرصت را بوجود می آورد که بتوان از بروز این بیماری ها پیشگیری کرده و یا در صورت ابتلا از شدت آن کاست.
گر چه بیماری های قلبی عروقی تهدیدی عمده برای جامعه انسانی به شمار می آیند ولی می توان میزان مرگ و میز ناشی از آنها را به خصوص در بین افراد مسن به شکل قابل توجهی کاهش داد.
بیماری های قلبی عروقی به آهستگی ایجاد شده و عواملی چون رسوب کلسترول یا فشار خون بالا ممکن است در کودکی آغاز شده و برای چندین دهه تشخیص داده نشده و در سنین بالا خود را نشان دهند بنابراین مهمترین راهکار پیشگیری است.
چون در حدود نیمی از موارد مرگ و میر ناشی از بیمارهای قلب و عروقی ناگهانی هستند یعنی بروز آنها غیر منتظره بوده و فرصت کمی نیز برای تدابیر درمانی وجود دارد، برخی از درمانهای متداول امروزی ( مانند جراحی بای پس سرخگ کرونری ) را نمی توان برای هر فرد در معرض خطر انجام داد.
ایجاد تغییرات سالم در شیوه زندگی، مطابق با رهنمودهایی که از چندین دهه تحقیقات بدست آمده اند، نه تنها باعث پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی به خصوص در سنین بالا می شوند بلکه خطر ابتلا به بیماری های خطرناک مثل سرطان و دیابت را نیز کاهش می دهد.
برخی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی قابل کنترل هستند در حالیکه سایر عوامل خطر تحت کنترل ما نیستند که افزایش سن یکی از این موارد می باشد که در مقابل عواملی همچون کلسترول خون بالا، فشارخون بالا، عدم فعالیت جسمانی، دیابت، سیگار و مصرف سایر مواد دخانی، یائسگی زود رس، استرس، الکل، قرص ضد بارداری از عواملی هستند که قابل کنترل یا درمان هستند.
با افزایش سن خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی افزایش می یابد بطوری که بیش از ۸۰ درصد بیماران قلبی، سن بالای ۶۵ سال دارند.

‫۴۰ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا