پریکاردیت و التهاب عضله قلب
علایم و نشانه های بیماری التهاب عضله قلب از مهم ترین ابزارهای تشخیص در تعیین نوع بیماری های عضله قلب هر فرد می باشد و پزشک با تکیه به شرح حال و معاینه دقیق از روش های تشخیصی پاراکلینیک جهت تائید و اثبات یافته های بالینی و یا تکمیل اطلاعات مورد نیاز استفاده می کند. پریکارد احشایی ، یک غشا از جنس بافت همبند است که به واسطه مایعی با قلب فاصله دارد. این پرده در شرایط طبیعی از اتساع ناگهانی حفرات قلبی در جریان ورزش یا در افزایش مایعات بدن پیشگیری میکند.
پریکاردیت حاد ، شایعترین فرایند آسیب شناختی است که پریکارد را درگیر میکند. این بیماری بر اساس تظاهرات بالینی و عوامل ایجاد کننده تقسیم بندی میشود. درد قفسه سینه ، صدای مالشی پریکارد ، تغییرات نوار قلبی ، تجمع مایع در پریکارد ، تامپوناد قلبی و نبض متناقص از تظاهرات اصلی بسیاری از انواع پریکاردیت حاد می باشند. برای تشخیص این بیماری، هر چه سریعتر باید اکوکاردیوگرافی انجام شود.
علایم و نشانه های پریکاردیت
درد قفسه سینه کاملا مشابه درد انفارکتوس قلبی است. در سایر اوقات درد پلورزی را تقلید میکند. این درد با تنفس و چرخاندن قفسه سینه تشدید میشود. اما معمولا به بازوها انتشار نمییابد و غالبا راست نشستن آن را تخفیف میدهد. مالش پریکارد علامت کلاسیک پریکاردیت حاد است. این مالش بوسیله لایههای پریکارد ملتهب و ضخیم شده که در جریان حرکت قلب سطوح آنها روی هم کشیده شده و ایجاد میگردد.
سمت جلوی قلب یک صدای جیرجیر را مشخص میکند که در هر جایی جلو قلب شنیده میشود. اما وضوح بیشتر در وسط یا کناره چپ استرنوم سمع میگردد. تب ۳۹ درجه سانتیگراد ، احساس سرما ، ضعف ، درد مفاصل ، بیاشتهایی ، تهوع و کاهش وزن وجود دارد. تنگی نفس و درد قفسه سینه اضطراب را تقویت میکند. افزایش ضربان قلب مطابق با تب و اضطراب است. ارزیابی و تشخیص با استفاده از علایم و نشانههای بیماری پریکاردیت و نوار قلبی صورت میگیرد.
روش های درمان پریکاردیت
- استراحت مطلق در صورت کاهش برونده قلبی و نیز تا زمانی که تب ، درد قفسه سینه و فریکشن راب وجود دارد.
- استفاده از سالیسیلات برای تسکین درد و افزایش باز جذب مایعات در پریکاردیت روماتوئیدی.
- استفاده از کورتن برای کنترل علایم سرعت بخشیدن به بهبود روند التهابی و پیشگیری از عود تجمع مایع در پریکاردیت.
- تجویز پنیسیلین در پریکاردیت ناشی از تب روماتیسمی.
- تجویز ایزونیازید ، اتامبوتول ، ریفامپین و استرپتومایسین در پریکاردیت سلی.
برای آشنایی با درمان کاردیومیوپاتی (التهاب عضله قلب) بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: دانشنامه رشد. حق دوست