کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک (هیپرتروفیک)

کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک یک بیماری پیچیده قلبی است که با علایمی همچون؛ افزایش ضخامت عضله قلب، سفتی بطن چپ، تغییرات دریچه میترال و سلولهای قلب همراه است. افزایش ضخامت عضله قلبی بطور عمومی در سپتوم بین بطنی درست زیر دریچه آئورت اتفاق می افتد که ممکن است باعث انسداد یا کاهش جریان خون از بطن چپ به آئورت شود در این صورت بطنها باید با شدت بیشتری جهت ارسال خون منقبض شوند.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک ممکن است همچنین باعث افزایش ضخامت دیگر قسمتهای عضله قلبی مثل؛ اپکس، بطن راست و سرتاسر بطن چپ شود.
سفتی بطن چپ یک علامت کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک است که در نتیجه افزایش ضخامت سپتوم اتفاق می افتد که باعث میشود که بطن چپ نتواند بطور نرمال منبسط و از خون پر شود همچنین موجب فشار به دیواره درونی قلب می شود.
علایم کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
-
تغییرات دریچه میترال در کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک
هنگامی که مجرای خروجی خون تنگ شده باشد خون همانند فواره آب به سمت دریچه آئورت حمله ور میشود و سبب کشش لتهای دریچه میترال نیز میشود که در نتیجه آن مقداری از خون وارد دهلیز چپ می شود.
-
تغییرات بافت سلولی در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک
در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک نظم و سازماندهی سلولهای عضله قلبی بهم می ریزد و موجب اختلال در عبور جریان های الکتریکی قلب و ایجاد آریتمی های بطنی می شود.
کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک یک بیماری کاردیومیوپاتی ژنتیکی است که به صورت اتوزوم غالب انتقال پیدا میکند.
در کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک رشد غیر طبیعی یا کلفت شدن ماهیچه قلب شما، عمدتا تاثیر بر ماهیچه بطن چپ دارد. با کلفت شدن قلب، میل به سفت شدن پیدا می کند و اندازه حفره پمپ کننده ممکن است کوچک شود، و تداخل با توانایی قلب برای رساندن خون به بدن می کند. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می تواند در هر سنی اتفاق افتد،اما این وضعیت تمایل به شدت بیشتری در آنهایی که در دوران طفولیت تشخیص داده می شوند دارد. تحقیقات معین کرده ژن های غیر طبیعی افراد را مساعد به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک می کند.بیشتر افراد درگیر دارای سابقه فامیلی از بیماری هستند.
کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک شایعترین علت مرگ ناگهانی قلبی در افراد کمتر از ۳۰ سال میباشد.اغلب افرادی که به علت کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک فوت کردهاند قبلا علامتی نداشتهاند.مرگ ناگهانی قلبی در بیشتر موارد در حالت استراحت و یا در حین فعالیت فیزیکی ملایم اتفاق میافتد ولی در بخش قابل توجهی از بیماران نیز بعد از فعالیتهای شدید ورزشی مرگ ناگهانی قلبی دیده شده است.
کاردیومیوپاتی هایپروتروفیک مهمترین علت مرگ ناگهانی قلبی در ورزشکاران جوان محسوب میگردد. بنابراین شناسایی این بیماری در طی معاینات فیزیکی ورزشکاران از اهمیت ویژهای برخوردار است. مکانیزم مرگ ناگهانی قلبی در کاردیومیوپاتی هیرتروفیک کاملا شناخته شده نیست.در گذشته انسداد مسیر خروجی بطن چپ را در اثر افزایش ترشح کاتکولامینها، علت مرگ ناگهانی در این بیماران میدانستند ولی بعدا نشان داده شد که مرگ ناگهانی قلبی به علت تاکی کاردی یا فیبرلاسیون بطنی اتفاق میافتد و هیپرتروفی میوکارد در واقع میتواند زمینه را برای وقوع آریتمیهای خطرناک در این بیماران فراهم آورد.
آشنایی با درمان کاردیومیوپاتی (کلیک کنید)
منبع: ویستا. دانستنی های مفید. سلامت