علائم گشادی دریچه آئورت
قلب شما ماهیچهای است که خون را به سرتاسر بدن از ریهها گرفته تا قسمتهای پایین بدن پمپ میکند. چهار دریچه در قلب شما وجود دارد که محافظت از دو راه ورودی و دو راه خروجی را بر عهده دارند (دهلیزهای راست و چپ) و وظیفه آنها این است که مطمئن شوند خون فقط در جهت درست حرکت میکند. دریچههایی که در راه ورودی به بطن ها قرار دارند باید کنترل خود را بر این قرار دهند که خون فقط وارد شود و دریچههایی که برروی مسیر خروجی بطن ها قرار دارند فقط اجازهی خروج به خون خواهند داد.
بیماریهایی هستند که منجر به تخریب دریچههای قلبی و در نتیجه ایجاد اختلال در عملکرد آنها خواهند شد. به طور کلی بیماریهای دریچهای یا منجر به تنگشدن دریچه و در نتیجه ایجاد ممانعت از جریان طبیعی خون خواهند شد یا این که موجب گشاد شدن دریچه و برگشت خون به قلب میشوند. اختلال در عملکرد دریچههای قلب میتواند زمینه ژنتیکی داشته باشد یا در اثر ابتلا به تب رماتیسمی، افزایش ناگهانی فشار خون، ابتلا به گلودردهای استرپتوککی، گرفتگی عروق یا نقایص مادرزادی قلبی ایجاد شود. بهرغم این که گاهی ابتلا به بیماریهای دریچهای قلب بدون علامت هستند، اما اغلب موارد با علائمی نظیر احساس ضعف و خستگی، تنگی نفس، درد قفسه سینه، بینظمی در ضربان قلب، افزایش یا کاهش فشار خون یا ایجاد صداهای غیرطبیعی در قلب فرد بیمار خواهند بود.
غیر عادی بودن دریچهها معمولا با یک آزمایش معمولی همانند زمانی که پزشک با گوشی ضربانسنج به قلب شما گوش میدهد قابل تشخیص است. در صورتیکه دریچههای قلب مشکلی داشته باشند، صدای اضافهای که به اصطلاح “بروئی” (Murmur) نامیده میشود به گوش میرسد. برخی اوقات این صدا از قلبهای سالم هم شنیده میشود ولی معمولا پزشکان نوع این صدا را تشخیص میدهند و برای شما آزمایشات بعدی را تجویز میکنند. حتی بعد از اینکه شرایط دریچه آئورت تشخیص داده شد، ممکن است بین ۱۰ تا ۲۰ سال طول بکشد تا عوارض آشکار شود.
علل گشادی دریچه آئورت
دلایل اصلی بیماری گشادی دریچه آئورت عبارتند از:
- با گشادی در یک یا چند دریچه به دنیا آمدن (بیماریهای قلبی مادرزادی)
- عوارض تب روماتیسمی
- سن
- کاردیومایوپاتی
- بیماری های ایسکمیک قلب
در بیماری گشادی دریچه آئورت قلب، با درگیر شدن بافت دریچه آئورت عملکرد دریچه آئورت تحت تاثیر قرار میگیرد. دریچه ها در راستای عملکرد تلمبه ای قلب نقش اساسی ایفا کرده و از برگشت خون جلوگیری به عمل می آورند. هر گونه اختلال عملکردی این دریچه ها می تواند موجب افزایش بار بر عملکرد قلب شود اگر این اختلالات عملکردی کم یا حتی متوسط باشند قلب آن را تحمل می کند ولی اگر به تدریج شدیدتر شود طی سال ها به قلب فشار آورده و در یک کلمه موجب خراب شدن آن می شود.
آشنایی با درمان گشادی درچه آئورت (کلیک کنید)
منبع: ویکی پی جی. میگنا. علمی