علائم تنگی دریچه میترال قلب
دریچه میترال که دارای دو دهانه می باشد، بین دهلیز چپ و بطن چپ قلب قرار گرفته است و راه ارتباطی بین آنها است. به طور طبیعی دهانه های دریچه میترال، طی انقباض بطن چپ به وسیله تارهای نگهدارنده، محکم بسته نگه داشته میشوند.
مشکلات دریچه میترال قلب
-
پرولاپس یا نارسایی دریچه میترال قلب
در هنگام انقباض دهلیز چپ، دریچه مزبور باز میشود و خون وارد بطن چپ میگردد و در موقع انقباض بطن، که خون وارد عروق بدن شده و به گردش درمی آید، دریچه میترال بسته میشود. پرولاپس دریچه میترال شایعترین ناهنجاری دریچهای قلب محسوب میشود. علت اصلی این حالت کاملا مشخص نیست، اما به نظر میرسد با زمینه ارثی ارتباط داشته باشد. این اختلال در زنان شایعتر از مردان میباشد. پرولاپس دریچه میترال هنگامی اتفاق میافتد که موقع انقباض بطن چپ، یک یا هر دهانه دریچه میترال به سمت دهلیز چپ باز شوند.
نارسایی دریچه میترال شایعترین ناهنجاری دریچهای قلب محسوب میشود. علت اصلی این حالت کاملا مشخص نیست، اما به نظر میرسد ارثی باشد. این اختلال در زنان شایعتر از مردان است. نارسایی دریچه میترال هنگامی اتفاق میافتد که موقع انقباض بطن چپ، یک یا هر دو دهانه دریچه میترال به جای بطن سمت دهلیز چپ باز شوند.
-
افتادگی دریچه میترال
افتادگی دریچه میترال در بیشتر بیماران بدون علامت است و نیاز به هیچ گونه درمانی ندارد اما در صورتی که علایم ایجاد شود پزشک میتواند برای درمان درد، اختلال ریتم قلبی یا دیگر عوارض دارو تجویز کند. بعضی از این داروها برای کنترل اضطراب، درد قفسه سینه، حملات طپش قلب و پیشگیری از تشکیل لخته و حوادث آمبولیک به کار می رود.
در نارسایی های شدید میترال، دریچه باید از طریق جراحی یا گذاشتن کلیپس ترمیم شود. درمان نشدن پرولاپس میترال می تواند بر کیفیت زندگی شخص با محدود کردن فعالیت های او تاثیر بگذارد ضمن اینکه ممکن است در دراز مدت به نارسایی قلب منجر شود.
تنگی دریچه میترال قلب در زنان شایعتر است. تنگی دریچه میترال قلب در زنان شایعتر و معمولا در سن بین ۴ تا ۱۴ سالگی ایجاد میشود.
نشانه های تنگی دریچه میترال قلب
بطور معمول علایم تنگی دریچه میترال قلب در سن ۲۰ تا ۵۰ سالگی (حدود ۲۰-۱۰ سال پس از تب روماتیسمی) شروع می شود که شامل:
- احتقان مایع و خون در ریه
- غش، گیجی یا خستگی(کاهش خون پمپاژی بطن به بدن)
- آنژین صدری( کاهش خون در شریان کرونر)
- عفونت ریوی که بسیار شایع است.
- احتمال خلط خونی در هنگام احتقان ریوی
آشنایی با درمان جراحی دریچه میترال قلب (کلیک کنید)
منبع: طبیب بوشهری. بیولوژی