سکته قلبی خفیف
تشخیص دیرهنگام نارسایی های قلبی یا آگاهی با تاخیر از احتمال وقوع سکته قلبی خفیف یکی از عواملی است که درمان بیمار را با مشکل مواجه می سازد. این درحالی است که مطالعات نشان می دهد، در بسیاری از افراد بویژه بیماران قلبی و عروقی سکته های قلبی خفیف بدون اهمیت شمرده می شود و بدون آن که فرد متوجه شود، حملات قلبی به وقوع می پیوندد. به عقیده متخصصان، شناخت علائم سکته قلبی خفیف و مراجعه سریع به پزشک معالج، نقش مهمی در درمان و پیشگیری از وقوع حملات جدی تر ایفا می کند. تحقیقی که روی هزار بیمار مبتلابه سکته های خفیف قلبی انجام گرفت، نشان داد، در
70 درصد از بیماران، نشانه های خفیف بیماری در مدت زمان سه تا چهار دقیقه تظاهر پیدا کرده و بیماران متوجه وقوع حمله نشده اند. ناآگاهی از علائم سکته خفیف قلبی، سن، جنس، سطح فرهنگی و اقتصادی از فاکتورهایی بودند که محققان آنها را به عنوان عوامل موثر در تشخیص ندادن سکته معرفی کردند.
مطابق با آمار، از هر ۲۰ بیمار مبتلابه سکته های خفیف قلبی، یک نفر از آنها به فاصله یک تا سه روز دچار حمله قلبی شدید شده و ۱۰ نفر نیز تا سه ماه بعد به این مشکل دچار شدند.
علائم سکته خفیف قلبی
احساس کرختی یا ضعف ناگهانی در ناحیه صورت، بازو، پا بویژه یک طرف بدن، از دست دادن توانایی صحبت کردن یا درک اطراف در چند ثانیه، گیجی، اختلال در بینایی یک یا دو چشم، سرگیجه همراه با اختلال در برقراری تعادل یا سقوط ناگهانی و سردردهای شدید بدون علت از علائم سکته خفیف قلبی است. متخصصان معتقدند، اطرافیان بیماران مبتلابه مشکلات قلبی، عروقی باید به حالت چهره، سخن گفتن و دست ها توجه کنند. به عبارت دیگر از بیمار بخواهند لبخند بزند، دست هایش را حرکت داده و یک جمله را پشت سرهم تکرار کند، در صورت غیرطبیعی بودن هریک از حرکات باید به سرعت به پزشک معالج مراجعه کند تا با تجویز دارو از لخته شدن خون و وقوع حملات قلبی که خطر مرگ به دنبال دارد جلوگیری شود.
باید توجه داشت بروز علائم و عوامل خطر ابتلابه سکته قلبی خفیف، مطابق با شرایط جسمی، سن و جنسیت ممکن است متفاوت باشد. در زنان، نشانه هایی مانند عرق کردن، دردهای شکمی، نفس های کوتاه یا خستگی های مزمن بدون دلیل، از نشانه های وقوع حمله قلبی است، درحالی که در مردان درد در ناحیه سینه، حالت تهوع یا علائم عصبی بیشتر مشاهده می شود. به عقیده متخصصان علائمی که به دنبال انجام تمرینات ورزشی یا فعالیت، قرار گرفتن در معرض هوای سرد، خواب بعدازظهر، مصرف مواد غذایی پرکالری یا رویارویی با تنش و استرس ظاهر می شود، بیشتر باید مورد توجه قرار گرفته و مراجعه فوری به پزشک ضروری است.
منبع: روزنامه ایران