فشار روانی و بیماری های قلبی

هنگامی که تحت فشار روانی قرار می گیرید بدن شما خود را برای جنگ یا گریز آماده می کند. تغییراتی که در زمان فشار روانی و واکنش جنگ یا گریز در بدن اتفاق می افتد عبارتند از :
ترشح برخی از هورمون های خاص به ویژه آدرنالین که سبب اثرات متعددی در قسمت های مختلف بدن می شود.
- افزایش ضربان قلب
- انقباض و سفت شدن ماهیچه ها
- افزایش فشار خون
- گشاد شدن مردمک چشم
- سرد شدن دست و پا
- افزایش جریان خون در عضله های بزرگ
- تعریق زیاد
- کاهش حس درد و مورمور شدن پوست
استرس و بیماری های قلبی
اگر این هورمون ها که با نام هورمون های استرسی شناخته می شوند، برای ایجاد آمادگی بدن برای جنگ یا گریز استفاده نشوند، در بدن خواهند ماند و ممکن است زمینه ساز برخی بیماری ها در فرد شو ند یا انجام کارهای روزانه را برای او دشوار سازند.
تحت فشار روانی ممکن است احساس خوبی نداشته باشید و فکر کنید بیمار هستید .
در این شرایط علایم جسمی زیر ایجاد می شوند:
سردرد، گرفتگی شانه ها و گردن، درد پشت، احساس خستگی مداوم، اختلالات جنسی، حالت تهوع، گرفتگی عضلانی، اختلال خواب، ابتلای مکرر به سرماخوردگی یا آنفلوانزا، تعریق زیاد، ضربان نامنظم قلب، مشکلات پوستی.
تاثیر فشار روانی بر سلامت
بیماری های قلبی عروقی : شغل هایی که فشار روانی زیادی به کارکنان وارد می کنند و افراد کنترل کمی روی فرایند کار دارند، خطر بیماری قلبی عروقی را می افزایند.
اختلالات عضلانی اسکلتی : تنش شغلی خطر ایجاد اختلال های ماهیچه ای حرکتی اندام فوقانی و پشت را می افزاید.
اختلالات روان شناختی: بخشی از مشکلات سلامت روان (مانند افسردگی ) که در مشاغل مختلف دیده می شود را می توان به تفاوت در میزان تنش شغلی ارتباط داد.
آسیب در محل کار : نگرانی درباره این که شرایط کاری تنش زا، ایمنی کار را به خطر اندازد و سبب آسیب شغلی می شود رو به افزایش است.