عوارض فشار خون بالا در بارداری
در دوران بارداری چهار نوع افزایش فشار خون عمده وجود دارد که ممکن برای یک مادر اتفاق بیافتد:
- پره اکلامپسی
- افزایش فشار خون مزمن
- پره اکلامپسی اضافه شده بر روی فشار خون مزمن
- فشار خون بالا در بارداری (فشار خون بالا گذرا نامیده می شوند)
محققین به بررسی تاثیرات فشار خون بالا بر در زنان باردار بر بیماری های کلیوی پرداخته اند. آنها دریافته اندکه زنان دچار اختلال فشار خون بالا در طول دوران بارداری نسبت به زنانی که مشکل پیچیده ای در طول بارداری ندارند بیشتردر معرض خطر ابتلا به مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند. شواهد قبلی نشان داده اند که حدود ۵-۱۰ درصد زنان در بارداری تحت تاثیر اختلالات فشار خون هستند که در نهایت عملکرد کلیه ها نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
محققین داده های مربوط به ۲۶۶۵۱ زن تایوانی با اختلال فشار خون بالا در بارداری اول را برای تعیین اینکه آیا زنان مورد بررسی نسبت به گروه کنترل (۲۱۳۳۹۷ زن بدون اختلال فشار خون بالا) بیشتر در معرض خطر مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند مورد بررسی قرار دادند. لازم بذکر است که تایوان ازکشورهایی است که بیشترین آمار ابتلا به مرحله نهایی بیماری کلیوی در آن گزارش شده است .
پس از تجزیه و تحلیل داده ها محققین به این نتیجه دست یافتند که شیوع بیماری مزمن کلیوی ۱۱ مرتبه در گروه دچار اختلال فشار خون بالا در بارداری بیشتر از زنان بدون اختلال فشار خون بالا بود و مرحله نهایی بیماری کلیوی ۱۴ مرتبه در گروه مبتلا به اختلالات فشار خون بالا، بیشتر از گروه کنترل بود. این خطرات برای زنان دچار پره اکلامپسی نسبت به زنانی که تنها فشار خون بالا داشتند باز هم بیشتر بود.
این پژوهشگران دریافتند زنانی که در طول بارداری دچار اختلالات فشار خون شامل پره اکلامپسی، اکلامپسی یا فشار خون بارداری هستند بیشتر در معرض خطر مرحله نهایی بیماری کلیوی قرار دارند. به علاوه آنها متوجه شدند زنان دچار پره اکلامپسی یا اکلامپسی، نسبت به زنانی که تنها فشار خون بالا در دوران حاملگی داشتند بیشتر در معرض خطر مرحله نهایی بیماری کلیوی قرار دارند.
پس بنابراین با توجه به خطرات فشار خون بالا در طی بارداری پیشنهاد می شود که زنان با سابقه فشار خون بالا، در طول بارداری مرتبا فشار خون خود را کنترل کنند و با درمان های دارویی یا تغییرات شیوه زندگی، مانع از ابتلا به بیماری هایی کلیوی شوند.