کلسترول و بیماریهای قلب
علت بیماریهای کورونر قلب آن است که شریانها یا سرخرگهایی (عروق کورونر) که خون به قلب می رسانند، به سبب انباشته شدن تدریجی مواد چربی که به جدار شاهرگ طی زمان چسبیده است، باریک و باریک تر می شود. به این حالت در زبان پزشکی، «آرتروکلروزیز» می گویند و به آن مواد چرب مزاحم «اَتروما» گفته می شود.
زمانی این اَتروما رشد و توسعه می یابد که LDL کلسترول از نقطه نظر شیمیایی تغییر کرده باشد (فرآیندی که به آن اکسیده شدن گویند) و پس از آن این ماده تغییر شکل یافته بوسیله سلولهایی که در دیواره عروق کورونر است به محلی برده شوند که تنگ شدن رگ آغاز شده است. از طرف دیگر HDL کلسترول، کلسترول ها را از اخون در گردش بر می دارد و سر و کله اش پیدا می شود تا در برابر بیماریهای کورونر بایستد و آنرا حمایت کند. در این جاست که نسبت HDL به LDL در بدن شما مهم است. هدف آن است که سطح LDL پایین و سطح HDL بالا باشد.
سطح LDL کلسترول در خون بدن انسان، به نسبت روغن های اشباع شده ای که ما مصرف می کنیم تمایل به بالا رفتن و سطح HDL تمایل به پایین افتادن دارد. از طرف دیگر روغن و چربی های اشباع نشده تأثیرات بسیار خوبی بر بدن دارند، زیرا این چربی ها سطح LDL را پایین می آورند. به عنوان یک رژیم غذایی سالم، مهم آنست که ما به جای خوردن روغن های اشباع شده، از روغن های اشباع نشده استفاده کنیم و جمع کل چربی مصرفی خودمان را نیز تقلیل دهیم.