سکته قلبی

سکته قلب چگونه است

سکته قلبی و رگ های قلبی

روند پیری رگ های قلب را تحت تاثیر خود قرار می دهد. رگ آرام آرام سفت شده و در آن رسوب چربی پدیدارمی شود. این روند از همان ابتدای تولد در رگهای قلب آغاز می گردد ولی آثار آن معمولا تا بزرگسالی پدیدار نمی گردد. سکته قلبی در حقیقت نتیجه نهایی روندی است که طی آن چربی به میزان زیاد در دیواره رگ رسوب می کند و این رسوب منجر به ایجاد زخم در قسمت داخلی رگ می شود. پاره شدن این رگ و ریختن محتویات آن به داخل رگ باعث لخته شدن خون می گردد. در نتیجه جریان خون از محل انسداد به بعد متوقف می شود. بافتهایی که بعد از محل انسداد قرار دارند دچار کمبود اکسیژن می شوند و بسرعت می میرند. میزان عضله قلبی مرده و وسعت آن مشخص کننده سرنوشت شخصی است که دچار سکته قلبی می شود.

افرادی که سابقه مرض قند و بیماری قلبی در افراد نزدیک خود دارند باید به شدت مراقب باشند و سیستم قلب و عروق خود را منظم چک کنند. این افراد به علایم هشدار دهنده باید توجه بیشتری کنند. مهمترین عامل هشدار دهنده احساس درد و یا فشار و یا تنگی نفس پیشرونده به خصوص هنگام فعالیت است. اگر این علایم با استراحت از بین برود به آن درد قلبی ثابت گفته می شود. اگر این درد با استراحت بهتر نشود علامت خوبی نیست و باید پیگیری کرد. اگر دیدید فردی بعد از فعالیت، عصبانیت، وعده غذایی سنگین یا با سابقه مشکل قلبی از تنگی نفس ناگهانی، احساس فشار در قفسه سینه، درد در ناحیه ای به محدوده چانه تا دستها( بخصوص دست چپ) و حتی تا ناف ، احساس سنگینی آزار دهنده شبیه سو هاضمه در ناحیه معده، آروغ فراوان و سرگیجه و عرق سرد شکایت می کند بلافاصله به اورژانس زنگ بزنید و فرد را به بیمارستان یا پزشک برسانید. افراد مسن و افراد با مرض قند در مواقعی درد ناشی از سکته قلبی را حس نمی کنند و فقط با تنگی نفس ناگهانی مراجعه می کنند. در این افراد ممکن است علایم سکته قلبی بروز نکند. بنابراین باید مراقب این دوگروه بیشتر بود.

معمولا تلاش بر این است که اگر تشخیص سکته قلبی قطعی شد رگ بسته شده را با داروهایی باز کنند و وسعت بافت قلبی مرده را کاهش دهند. زمان اهمیت حیاتی در این مورد دارد. بسیاری از علایم ناراحتی قلبی با علایم ناشی از مشکلات خوش خیم شباهت دارد، ولی وظیفه پزشک متخصص سکته قلبی این است که همیشه خطرناکترین امکان را در نظر بگیرد و چک کند. اگر مورد خوش خیم بود فرد چیزی از دست نخواهد داد و پزشک هم مسؤول نیست.اگر نه جان فرد را می توان نجات داد.

مثال هایی از مشکلات با علایم شبیه به سکته قلبی

  • گاهی محل اتصال استخوان قفسه سینه به غضروف آن ملتهب شده و درد می گیرد که می تواند شدید هم باشد. در این حالت در هنگام خواب و یا تغییر وضعیت بدن و یا فشار با دست بر روی نقطه درگیر موجب تشدید درد می شود. درمان مسکن ساده است و مشکل طی معمولا چند روز برطرف می شود.
  • توجه داشته باشید که درد قلبی معمولا با جابجایی بدن و فشار روی ناحیه تغییر نمی کند.
  • گاهی حملات اضطراب شبیه حملات قلبی است. تنگی نفس ، عرق ریزش و حس مردن واقعا در فرد وجود دارد و تنها سابقه و چک کردن درست قلب مشخص می کند که مشکل چیست.
  • زخم معده و دوازدهه گاهی علایم مشابه ایجاد می کند که در اینجا باید به علایم همراه مثل تنگی نفس و عرق ریزش و سابقه فرد توجه کرد. اگر حس ترش کردن ،سنگینی سر دل و با گلوی ممتد و تهوع طولانی شود و فرد سابقه هم داشته باشد نباید درنگ کرد.
  • گاهی عفونت ریه علایم شبیه ایجاد می کند که باز علایم همراه مثل تب، سرفه، خلط میتواند کمک کننده باشد.

آشنایی با نشانه های سکته قلبی (کلیک کنید)

 منبع: دکتر محمودی

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا