انواع بيماريهاي قلبي

گشادی بطن چپ قلب

قلب دارای ۴ حفره، ۲ حفره در بالا به نام “دهلیز” و ۲ حفره در پایین به نام “بطن” است . هر یک از این حفره ها به دلیل بیماری هایی به خصوص دچار گشادی می شوند ولی گشادی که در میان عوام شناخته شده و شایعه است گشادی بطن چپ قلب است.

گشادی بطن چپ قلب به نارسایی بطن چپ قلب منجر می شود.

دهلیز چپ، به دلیل تنگی یا نارسایی دریچه میترال که بین ۲ حفره دهلیز و بطن چپ قلب قرار دارد، گشاد می شود و دهلیز راست قلب بر اثر تنگی و نارسایی دریچه سه لتی که بین دهلیز و بطن راست است دچار گشادی خواهد شد.

گشادی و نارسایی بطن چپ قلب به دلیل نارسایی و تنگی دریچه آئورت و بطن راست هم به دلیل نارسایی دریچه پولمونر ایجاد می شود.

وقتی بطن چپ قلب نارسا و ناکارآمد دارد مجبور می شود برای غلبه بر این مشکل فعالیت بیشتری داشته باشد . فشار مضاعفی که به عضله و بطن چپ قلب وارد می شود موجب افزایش قدرت انقباض عضله قلبی شده و این فعالیت اضافه موجب می شود رشته های عضلانی قلب پس از مدتی کش بیایند. با ادامه این روند و کش آمدن عضلات و بطن چپ قلب ، خاصیت انقباض طبیعی قلب افت می کند و پمپاژ خون به طور صحیح و درست صورت می گرد در نتیجه خون بیشتری در حفره قلب که دریچه اش خراب است باقی می ماند و آن حفره به مرور گشاد می شود.

افرادی که بطن چپ قلبشان گشاد است، معمولا قادر به فعالیت هستند اما خیلی زود خسته شده، دچار تپش قلب و تنگی نفس می شوند و باید استراحت کنند.

اگر بطن راست قلب گشاد شده باشد، بیمار به هیچ وجه قادر به فعالیت نیست. البته بیماری‌هایی که باعث گشادی بطن راست می‌شوند، کم هستند. اگر فردی زمینه‌های ابتلا به بیماری‌هایی که باعث بطن چپ قلب و راست می‌شوند، داشته باشد، می‌تواند با تغییر روش زندگی و شرایط تغذیه بیمار، روند پیشرفت بیماری بطن چپ قلب و راست قلب را کندتر کند.

تغذیه متناسب و نوع شیوه زندگی، استراحت خوب و داشتن فعالیت متناسب با سن و سال، به همه افراد کمک می‌کند تا از بروز بیماری‌های قلب جلوگیری کنند.

راه درمان گشادی بطن چپ قلب ، درمان عامل زمینه‌ساز آن است. اگر علت بیماری بطن چپ قلب مشکلات دریچه‌ای باشد، با حل مشکل مثلا تعویض دریچه، برای درمان گشادی بطن چپ قلب به صورت غیرمستقیم اقدام می‏کنیم. اگر مشکل زمینه‌ساز گشادی، ایسکمی (تنگی عروق) باشد، با تجویز دارو، آنژیوپلاستی و درمان ایسکمی سعی می‌کنیم گشادی بطن چپ قلب را برطرف کنیم اما در مورد گشادی قلب به دنبال کاردیومیوپاتی (ضعف عضله قلب) اولین راه درمان، استراحت است. در این موارد، درمان قاطعی نداریم و بیمار باید با دارو تحت درمان قرار گیرد و فقط در موارد پیشرفته‌تر، برای پیوند قلب اقدام خواهد شد.

برای مطالعه ” بزرگ شدن قلب به علت بیماری های عضله قلب ” کلیک کنید .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا