چربي خون بالاسکته قلبی

چربی خون بالا و سکته قلبی

حدود ۲۰درصد از افراد جامعه به نوعی افزایش چربی خون دارند ولی چون غالباً نشانه واضحی ندارد اکثراً از آن بی‌اطلاعند. به همین علت توصیه می‌شود تمام افراد بالاتر از ۲۰ سال هر ۵سال یک‌بار، کلسترول خون خود را اندازه‌گیری کنند. برای این کار، ناشتا بودن لازم نیست.

اگر مقدار کلسترول از ۲۰۰ واحد بیشتر بود، لازم است چند هفته دیگر مجدداً اندازه‌گیری شود. در صورت بالا بودن کلسترول، با توجه به سایر شرایط بیمار از جمله مرد بودن، سیگاری بودن، چاق بودن، داشتن دیابت، فشارخون یا وجود سکته قلبی در پدر، مادر، خواهر و یا برادر در سن کمتر از ۵۵ سال، همچنین بر مبنای داشتن یا عدم‌وجود بیماری قلبی یا مغزی در بیمار، به ارزیابی و درمان چربی خون بالا تصمیم‌گیری می‌شود.

تاثیر چربی خون بالا بر قلب و رگ های آن

افزایش چربی‌های خون علاوه بر تشدید روند رسوب تدریجی در جداره داخلی رگ‌های تغذیه‌کننده بافت‌های بدن و تشکیل پلاک‌های برجسته‌ای در داخل عروق که به آن آترواسکلروز یا تصلب شرائین می گویند؛ موجب انقباض بیشتر ماهیچه‌های دیواره رگ و نیز تمایل بیشتر خون به لخته شدن می‌شود. موارد فوق زمینه را برای بروز سکته‌های قلبی یا مغزی فراهم می‌کند.

مقدار H.D.L در افراد چاق، دیابتی و آنهایی که تری‌گلیسیرید خون بالایی دارند یا از محصولات تنباکو استفاده می‌کنند و یا زندگی کم تحرکی دارند پایین است. با کنترل وزن، دیابت و تری‌گلیسیرید بالا، می‌توان مقدار H.D.L خون را افزایش داد و روند آترواسکلروز را با کندی روبه‌رو کرد. ورزش نیز یکی دیگر از راه‌های افزایش H.D.L خون است.

در تعداد کمی از بیماران ممکن است حلقه سفید رنگی دور سیاهی چشم یا رسوب‌های زرد رنگ چربی را در روی پلک ببینیم. این رسوب‌های چربی ممکن است بعضاً روی زانو، آرنج، کف دست، مفاصل انگشتان یا پاشنه پا نیز دیده شوند که در این موارد باید به فکر ارثی بودن بیماری بود و تمام افراد خانواده را مورد بررسی و آزمایش دقیق قرار داد.

منبع: ایران دری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا