ديابت

پیشگیری از حمله قلبی در بیماران دیابتی

یکی از نگرانی‌های عمده در افراد مبتلا به دیابت، پیشگیری از بیماری سرخرگ کرونری است که شایع‌ترین شکل بیماری قلبی عروقی بوده و می‌تواند منجر به حمله قلبی شود.

ابتلا به دیابت به این مفهوم است که شما در معرض خطر بیشتر بیماری‌های عروق محیطی (درپاها) و قلبی می‌باشید . شما باید دیابت، فشارخون و سطح کلسترول خون خود را بدقت کنترل کنید. مراقبت از قلب در برگیرنده اعمال تغییرات سالم در شیوه زندگی (مثل رژیم سالم، کاهش وزن یا اطمینان از عدم افزایش بیش از حد وزن، ترک سیگار در صورت استعمال) و علاوه بر آنها مصرف داروی مناسب در صورت نیاز می‌باشد.
پزشک با شما برای ایجاد تغییرات سالم در شیوه زندگی همکاری خواهدکرد که این امر در به حداقل ‌رساندن خطر حمله قلبی کمک کننده است. هدف کنترل مناسب قندخون، فشارخون و سطح کلسترول خون می‌باشد تا از حمله قلبی در شما پیشگیری شود.
• کنترل سطح قندخون نیازمند مراقبت دقیق می‌باشد. پزشک ممکن است به شما یاد بدهدکه چگونه روزانه سطح قند خون خود را کنترل کنید. پزشک همچنین ممکن است آزمایشی تحت عنوان HbA1C را برای شما انجام دهد که یک آزمایش خونی است. این آزمایش مقدار قند متصل به هموگلوبین درخون را اندازه‌گیری می‌کند. این آزمایش میانگین قند خون شما را در ۲ تا ۳ ماه گذشته نشان می‌دهد و مشخص می‌کند که در طول این مدت قندخون چگونه کنترل شده است. هدف درمانی برای سطح  HbA1C، کمتر از ۷ می‌باشد که نشان می‌دهد در طول دوره مربوطه سطح قند خون شما کمتر از ۱۵۰ بوده است. این کار به پیشگیری از حمله قلبی کمک می کند.
کنترل فشارخون در سطح ۱۳۰/۸۰ میلی‌مترجیوه، بار موجود برروی قلب را کاهش می‌دهد و به حفظ عملکرد کلیه‌ها کمک می‌کند.
کنترل کلسترول باید شامل سطح هدف برای هر سه نوع چربی‌های خون باشد (کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL) و تری‌گلیسیرید). در افرادیکه مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، هدف درمانی کلسترول بد (LDL) دست‌یابی به سطح  mg/dl 100 یا حتی بهتر از آن mg/dl 70 است.

کنترل فشارخون بالا در بیماران دیابتی

هر سه فرد دچار دیابت، درحدود دو نفر مبتلا به فشارخون بالا هستند. تنها راه تشخیص فشارخون بالا، اندازه‌گیری آن است. اگر شما مبتلا به دیابت باشید، باید هر موقع که به پزشک مراجعه می‌کنید، فشارخون خود را اندازه‌گیری کنید (دست‌کم سالیانه۲ تا ۴ بار). بدلیل اینکه هم دیابت و هم فشارخون‌بالا در ایجاد بیماری قلبی‌عروقی و حمله قلبی دخیل هستند، فرد دچار دیابت باید سطح فشارخون خود را حتی پایین‌تر از سایر افراد نگه دارد (کمتر از ۸۰/۱۳۰ میلتی‌متر جیوه). علاوه بر توصیه به رعایت رژیم غذایی، ورزش، ترک سیگار و عدم سوءمصرف الکل، پزشک متخصص قلب و عروق ممکن است مصرف یک یا چند داروی فشار خون را به شما توصیه نماید. این داروها ممکن است شامل ادرارآورها، مهارکننده‌های ACE، مهارکننده‌های بتا، مهارکننده‌های گیرنده‌ آنژیوتانسین نوع ۲ و یا مهارکننده‌های کانال کلسیم باشند. این کار به کنترل فشار خون و پیشگیری از حمله قلبی کمک می کند.

کنترل کلسترول بالا در بیماران دیابتی

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نمی‌توانند سطح چربی‌خون خود را در محدوده مقادیر سالم حفظ نمایند. اگر دچار دیابت هستید، دست‌کم سالی یکبار چربی‌های خون خود را اندازه‌گیری کنید (درصورت توصیه پزشکتان با تناوب بیشتر). افراد دچار دیابت نسبت به سایر افراد به احتمال بیشتری دارای کلسترول خوب (HDL) پایین و تری‌گلیسیرید بالا می‌باشند. همچنین به احتمال بیشتری،سطوح بسیار بالای VLDL را دارند. VLDL نوعی کلسترول است که فرد را مستعد ایجاد رسوب در سرخرگ‌ها می‌کند.
در افراد دچار دیابت، حفظ کلسترول و تری‌گلسیرید در سطوح پایین بسیار مهم است. اکثر افراد دچار دیابت برای حفظ چربی‌های خون خود در حدود پایین، علاوه بر تغییرات سالم در شیوه زندگی به مصرف دارو هم نیاز دارند. پزشک ممکن است برای شما یک یا چند نوع از داروهای کاهش دهنده کلسترول خون تجویز نماید تا خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

مطالعه مقاله پیشگیری از بیماری قلبی ناشی از دیابت

منبع: بیمارستان شهید رجایی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا