نارسايي قلبي

نارسایی قلبی ریوی

واژه بیماری قلبی معمولا برای اشاره به حمله قلبی اشاره می‌شود، با اینحال بیماری قلبی شامل سایر بیماری‌های قلب از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، نارسایی قلبی ریوی، سکته قلبی، آریتمی قلبی و کاردیومیوپاتی می‌باشد.

نارسایی قلبی معمولا” به شکل مزمن بروز پیدا می کند و دو وضعیت اصلی وجود دارد که باعث بروز بیماری قلبی حاد کمی شود که عبارت است از آمبولیسم زیاد ریوی و سندروم دیسترس تنفسی مزمن ARDS می باشد.
بروز نارسایی قلبی ریوی نتیجه بیماری های اولیه ریوی معمولا” یک پیش بینی ضعیف را نوید می دهد به عنوان مثال بیماران مبتلاء به COPD که دچار نارسایی قلبی هستند ۳۰٪ شانس زنده ماندن را در ۵ سال دارند با این حال اینکه نارسایی قلبی ریوی یک ارزش پیش بینی مستقیم را داشته باشد و یا اینکه شدت COPD موجود را نشان می دهد و یا امراض ریوی دیگر را نشان دهد مشخص نیست . پیش بینی در بخش حاد آمبولیسم ریوی حجیم یا ARDS نشان داده نشده که مستقل از وجود یا عدم وجود نارسایی قلبی باشد.

بیماری قلب ناشی از مشکل ریه پرفشاری خون ریوی عبارت‌ است‌ از نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌ در اثر افزایش‌ فشار خون‌ در ریه‌ها. این‌ وضعیت‌ عارضه‌ای‌ از بیماریهایی‌ است‌ که‌ جریان‌ خون‌ را در ریه‌ها آهسته‌ یا متوقف‌ می‌کنند.

سندروم های قلبی ریوی علائم بیماری در قلب و ریه هستند و از جمله آنها می‌توان به ناراحتی تنفسی (تنگی نفس)، سرفه، درد قفسه سینه، ضربان قلب نامنظم و تراکم مایعات اضافی در اطراف ریه‌ها – ترشح پرده جنبی( pleural effusion) و یا قلب – ترشح پرده دور قلبی (Pericardial Effusion) – اشاره کرد.

نارسایی بطن چپ قلب در پمپ کردن با قدرت کافی برای تأمین خونرسانی همه بدن؛ علت زمینه ای نارسایی قلبی ریوی شامل انواع متعددی از بیماری های قلبی ، به خصوص اختلالات ریتم قلب یا پرفشاری خون همراه آتروسکلروز یا تنگی دریچه آئورت می باشد.

نارسایی قلبی ریوی بعنوان تغییر در ساختمان و عملکرد بطن راست تعریف شده که از طریق اختلال اولیه سیستم تنفسی ایجاد می شود افزایش فشار خون ریوی با اختلال ریه و نارسایی قلب در ارتباط است نارسایی بطن سمت راست که بوسیله غیر نرمال بودن و اختلال سمت چپ قلب و یا بیماری قلبی مادر زادی ایجاد می شود در بخش نارسایی قلبی در نظر گرفته نمی شود بلکه نارسایی قلبی در فرایند بسیار مختلف و گسترده قلبی ریوی بروز پیدا می کند اگرچه نارسایی قلبی ریوی یک دوره پیشرفت آرام و مزمن دارد ولی شروع حاد آن یا بدتر شدن نارسایی قلبی با مشکلات و اختلالات تهدید کننده جان و زندگی صورت می گیرد .
عفونت‌های ویروسی و انگلی می‌تواند از دیگر دلایل نارسایی قلبی در افراد باشد.

طول عمر بیمارانی که علایم نارسایی قلبی را نشان می‌دهند، کاهش پیدا می‌کند ولی برای این بیماری، درمان‌هایی وجود دارد که موجب بهبود بیماری و افزایش طول عمر فرد می‌شود.
برای پیشگیری از ابتلا به نارسایی قلبی توصیه می شود: افراد عوامل خطرزا را از خود دور کرده و فشار خون و چربی خود را کنترل کنند. ورزش در طول هفته و رعایت رژیم غذایی سالم و کم‌چرب نیز از نکاتی است که با انجام آنها از نارسایی قلبی جلوگیری می‌شود. افراد می‌توانند با رعایت الگوی زندگی سالم، عوامل خطرزا را رفع کنند.

آشنایی با درمان نارسایی قلب (کلیک کنید)

منبع: آفتاب. طب سینو. دانشنامه رشد. راستینه. عصر ایران

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا