نارسایی احتقانی قلب در کودکان
![](/wp-content/uploads/2.jpg)
یکی از علل نارسایی احتقانی قلبی، بیماری دریچههای قلب است. تنگی دریچههای میترال یا آئورت باعث میشود حتی با وجود سلامت عضلات قلب پمپاژ خون به راحتی صورت نگیرد. نارسایی دریچههای قلب نیز باعث پس زدن خون شده و درصدی از پمپاژ خون به هدر میرود.
بیماری های مادرزادی قلب در کودکان از علل اصلی آسیب دریچه های قلب در بزرگسالی و در نتیجه نارسایی احتقانی قلبی هستند. این کودکان از ابتدای تولد دچار علایم نارسایی احتقانی قلبی هستند. گاهی نیز قلب در سنین بزرگسالی به دلایل مختلف دچار خرابی دریچهها شده و نارسایی قلبی ایجاد میشود. از مهمترین علل آسیب دریچهها در سنین نوجوانی و جوانی رماتیسم قلبی است.
نارسایی احتقانی قلبی در کودکان عمدتا دریچه میترال را که بین دهلیز و بطن چپ قرار گرفته است دچار آسیب میسازد. تنگی دریچه میترال مانع ورود خون به بطن چپ و نارسایی قلبی میشود. نارسایی دریچه میترال نیز ممکن است بر اثر رماتیسم قلبی ایجاد شود ولی مهمترین دلیل ایجاد نارسایی میترال، انفارکتوس قلبی است. نارسایی دریچه میترال موجب برگشت خون به داخل ریهها و علایم نارسایی احتقانی قلب در کودکان میشود.
علایم نارسایی احتقانی قلب در کودکان
- اگر صدای قلب کودکی که دچار نارسایی قلبی است را با گوشی پزشکی، گوش بدهیم صدای اضافی میشنویم و قلب توان واقعی برای انجام وظیفه را ندارد.
- بیمار نارسایی احتقانی قلب بیاشتها، بیخواب و ناتوان است.
- اگر نارسایی احتقانی قلب شدید باشد، حتی بیمار قادر به راه رفتن و انجام کارهای ساده روزمره نیست.
- نارسایی قلب راست یا بطن راست معمولا به دنبال نارسا شدن قلب چپ اتفاق میافتد و به دنبال آن، رگهای گردنی بیمار برجسته میشوند، کبد بزرگ شده و شکم ممکن است آب بیاورد و یا پاها متورم شود.
- وقتی که رگ خونی تنگ میشود، به تدریج آن قسمت از عضله قلب که با آن رگ خونرسانی میشده، از بین میرود، در نتیجه قلب قدرت انقباضی طبیعیاش را از دست میدهد و نارسا میشود.
نارسایی احتقانی قلبی در کودکان و بطور کلی بیماران، ممکن است سمت چپ و یا سمت راست و یا هر دو سمت قلب را درگیر کند. نارسایی سمت چپ قلب به تجمع آب در ششها و نارسایی سمت راست قلب به تجمع آب در پاها و شکم و بزرگ شدن کبد و تورم وریدهای گردن می انجامد. نارسایی سمت راست معمولا نتیجه نارسایی سمت چپ قلب میباشد.
آشنایی با درمان نارسایی احتقانی قلب (کلیک کنید)
منبع: رازق سیفی. دکتر سلام. آفتاب