مراقبت های بعد از گذاشتن دفیبلاتور (ضربان ساز) در قلب
پس از جاگذاری ICD، شما باید هر۱ تا ۳ ماه برای کنترل به پزشک مراجعه نمایید. پزشک فعالیت ICD را به صورت الکترونیکی از روی سینه و از طریق دستگاه تشخیص دهنده کدهای برنامه ICD ارزیابی مینماید. به این وسیله پزشک تعیین میکند که چه نوع پیامهای الکتریکی تولید شدهاند، آیا این پیامهای الکتریکی به خوبی عمل کردهاند، آیا نیاز به اصلاح دارند و چه میزان از انرژی باتری مصرف شده است.
زمانیکه انرژی باتری به کمتر از حد از پیش تعیین شده برسد، زمان عمل جراحی جایگزینی ICD، تعیین میشود. معمولا یک باتری ۳ تا ۵ سال کار میکند که بستگی به تعداد شوکهای ارسالی آن پس از جاگذاری دارد. چون در جراحی دوم نیازی به جایگزینی لیدها وجود ندارد، بنابراین عمل جراحی دوم سادهتر از عمل کاشت اولیه میباشد. برخی از ICD ها را میتوان به صورت دورهای از طریق تلفن مورد ارزیابی قرار داد.
بسیاری از افراد درباره امکان دریافت شوکهای غیرمنتظره دفیبریله کننده توسط ICD نگران میباشند. ممکن است لازم باشد که شما مصرف داروهای ضدآریتمی را ادامه دهید تا خطر نیاز به شوک توسط ICD کاهش یابد. برخی از شوکها کوچک میباشند و افراد متوجه آنها نمیشوند. وقتی که شوک قویتری را دریافت میکنید، مثل یک ضربه محکم به سینه آن را احساس خواهید کرد.
برخی از افراد در طی دورههای فیبریلاسیون، هوشیاری خود را از دست میدهند، بنابراین آنها شوک را احساس نمیکنند. اگر فردی در حین شوک ICD شما را لمس کند، احساس لرزش خواهد کرد اما هیچ خطری وی را تهدید نمیکند.
شما میتوانید از پزشکتان بپرسید که در هنگام شوک توسط ICD، چه کاری باید انجام دهید. ممکن است پزشک به شما توصیه نماید که با احساس شوک ICD، و یا احساس ناخوشی پس از شوک، با وی تماس بگیرید.
به غیر از احساس ناراحتی از شوک ناگهانی، برخی از عوارض جانبی احتمالی کاشت ICD عبارتند از: حساسیت محل جاگذاری به ویژه در افراد بسیار لاغر، مشکلات بسیار نادر در ارتباط با عفونت، و برخی از موارد مربوط به زیبایی (برای مثال ICD در زیر پوست دیده میشود). اگر درباره شوکهای ICD و یا نیاز به ICD نگرانی دارید با پزشک خود مشورت نمایید و به گروههای حمایتی بپیوندید، تا در آن جا با سایر افرادیکه از ICD استفاده میکنند آشنا شوید و با آنها و سایر کادر پزشکی درباره نگرانیهای خود صحبت نمایید.
همچنین ممکن است به شما یک کارت شناسایی داده شود که شامل اطلاعاتی درباره ICD شما میباشد. همواره این کارت را همراه خود داشته باشید و در هنگام لزوم آن را به کادر پزشکی و پرسنل فرودگاه ارایه نمایید.
منبع: بیمارستان شهید رجایی