فشار خون در بیماری های خاص

فشار خون در بیماری قفسه سینه
مهم ترین نکته ای که باید در درمان فشار خون در بیماری قفسه سینه مورد توجه قرار بگیرد این است که اگر شما دچار خس خس سینه، آسم و یا دیگر مشکلات تنفسی هستید، نباید داروهای بتابلوکر مصرف کنید؛ اما مصرف دیگر داروهای فشار خون اشکالی ندارد. داروهای مهر کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) می توانند منجر به سرفه های خشک و آزار دهنده شوند؛ اما مصرف این داروها تنگی نفس ایجاد نمی کند، زمانی که شما دارو را قطع کنید، سرفه ها متوقف خواهند شد.
فشار خون در بیماری آنژین
اگر شما مبتلا به بیماری آنژین هستید، درمان فشار خون نیاز به بررسی های دقیق تری دارید. این بررسی ها شامل آزمایش خون برای اندازه گیری سطح کلسترول خون شماست. اگر ثابت شود که چربی خون بالاست، باید برای پایین آوردن چربی خون دارو مصرف شود. داروهای بتابلوکر کنترل فشار خون در کاهش حمله های آنژین بسیار سودمند هستند. زمانی که شما این دارو را مصرف می کنید باید فشار خونتان دقیقاً به وسیله پزشک اندازه گیری شود.
فشار خون و سکته قلبی
بعد از سکته قلبی، مصرف داروههای پایین آورنده چربی خون مانند سیمواستاستین به منظور پایین آوردن سطح چربی خون و به حداقل رساندن خطر سکته قلبی بعدی مفید است. مصرف داروهایی مانند: مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین و بتابلوکر هم در این موارد بسیار مفید است، چون هم فشار خون را کنترل می کند و هم باعث می شود که قلب کمتر کار کرده و عضله قلب را از صدمه ها محافظت می کند، معمولاً پزشک توصیه می کند که در این موارد روزانه مقادیر کمی آسپیرین مصرف کنید.
فشار خون و سکته مغزی
اگر شما دچار سکته مغزی شده اید، پایین آوردن سریع فشار خون برای شما مضر است. اما اگر شما به تدریج و تحت نظر پزشک این کار را انجام دهید، خطر بروز مجدد سکته مغزی برای شما کاهش می یابد. انتخاب داروی فشار خون باید به وسیله ی پزشک صورت گیرد. این حقیقت که شما قبلاً دچار سکته مغزی شده اید به این معنی نیست که شما نمی توانید بعضی داروها را مصرف کنید و بعضی دیگر از داروهای فشار خون برای شما مناسب است. اگر آزمایش فشار خون نشان دهند که سکته شما در اثر ترومبوز مغزی (ایجاد لخته خون در مغز) است و در اثر خونریزی مغزی نیست، پزشک برای شما آسپیرین به مقدار کم تجویز خواهد نمود.
اگر شما از بالا بودن فشار خون تان نگران هستید و یا دچار افسردگی شده اید، بهتر است به خاطر داشته باشید که درمان فشار خون از طریق داروهای ضد فشار خون یکی از بزرگترین موفقیت های پزشکی در ۵۰ سال اخیر است چون به مقدار زیادی باعث کاهش سکته های قلبی و سکته مغزی می شود. داروی بتابلوکرهای قدیمی مثل پروپرانالول و داروهایی با اثر مرکزی مانند متیل دوپا ممکن است برای شما مناسب نباشند چون ممکن است این داروهای فشار خون باعث افسردگی، خستگی و بی حالی شوند. بنابراین اگر شما دچار افسردگی شده اید باید از مصرف این داروها اجتناب کنید. داروهای ادرار آور تیازیدی و داروهای ضدفشار خون جدید اثری بر روی روحیه اشخاص ندارند.
اگر افسردگی شما با ترکیبات لیتیم درمان می شود، نباید داروهای فشار خون ادرارآورتیازیدی مصرف کنید، چون ممکن است سطح لیتیم خون شما به طور خطرناکی بالا برود.
فشار خون و هورمون درمانی جایگزین HRT
میزان استروژن در هورمون درمانی جایگزین بسیار کمتر از استروژن موجود در قرص های ضدحاملگی است. در گذشته، پزشکان در تجویز هورمون درمانی جایگزین برای خانم های مبتلا به فشار خون محتاط بودند، اما امروزه بررسی ها نشان می دهند که این درمان کاملاً بی خطر است مشروط بر این که فشار خون شما به وسیله ی پزشک اندازه گیری شود. بیماری فشار خون به خودخود مانعی برای استفاده از هورمون درمانی جایگزین نیست، اما شما در حین درمان باید از چاق شدن بپرهیزید. شواهدی وجود ندارد که هورمون درمانی جایگزین مانع تأثیر داروهای ضدفشار خون می شود.
فشار خون و دیابت
شیوع دیابت در افراد مبتلا به فشار خون بیشتر از بقیه افراد است. اگر شما به هر دوی بیمای های فشار خون و دیابت مبتلا هستید، هم چشم ها و کلیه های شما در معرض آسیب قرار دارند و هم شما در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی هستید. جدا از این که شما باید قند خون تان را به خوبی کنترل کنید باید از چاق شدن خودتان نیز جلوگیری کرده و سطح کلسترول خون تان را اندازه بگیرید و در صورت بالا بودن درمان نمایید. همچنین فشار خون شما باید تحت کنترل باشد. شواهدی وجود دارد که یک گروه از داروهای کنترل فشار خون به نام داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین در پیشگیری از بیماری های کلیوی و صدمه های چشمی در دیابت نوع یک بسیار مؤثرند (دیابت نوع یک دیابتی است که به وسیله ی تزریق انسولین درمان می شود.) در سال ۱۹۹۸ پژوهش های بسیار مهمی منتشر شد که نشان داد پایین آوردن فشار خون تا حد ۸۵-۱۴۰ میلیمتر جیوه در افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، بسیار سودمند است. بنابراین اگرچه شروع درمان فشار خون برای افرادی که مبتلا به دیابت نیستند، زمانی است که فشار خون آن ها از ۹۰/۱۶۰ میلیمتر جیوه باشد، اما در افراد دیابتی زمانی که فشار خون از ۸۵/۱۳۰ میلیمتر جیوه و یا ۸۵/۱۴۰ میلیمتر جیوه بیشتر شد باید درمان شروع شود.
برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .
منبع: کتاب فشار خون