عوامل موثر در نارسایی قلب جنین

براساس آمار در ازای هر هزار نوزاد هشت نفر به بیماری مادرزادی قلب از جمله نارسایی قلب مبتلا میشوند.
دیابت و نارسایی قلب جنین
بیماریهای مادر و مصرف دارو در دوران حاملگی از عوامل محیطی در نارسایی قلب جنین است، بیماریهای زمینهای مادر که اثر سوء در تکامل قلب جنین داشته باشد، دیابت است و شانس وقوع بیماری نارسایی قلب جنین را تا هشت برابر افزایش میدهد. مصرف داروهای مختلف از جمله داروهای اعصاب و ضد تشنج باعث نقایص قلبی در جنین و نارسایی قلب جنین میشود.
همچنین ممکن است عوامل عفونی در دوران بارداری به ایجاد نقایص مادرزادی در قلب و نارسایی قلب جنین منجر شود که سرخجه از مهمترین آنهاست. همه خانمهایی که قصد بارداری دارند باید از نظر ایمنی در برابر سرخجه بررسی شوند و در صورت ایمن نبودن سه ماه قبل از بارداری واکسیناسیون انجام گیرد تا خطر ابتلای نارسایی قلب جنین در آینده را برای فرزند خود را بکاهند .
البته برخی نوزادان در حالی متولد میشوند که هیچگونه عامل خطری در دوران بارداری مادر مشاهده نمیشود، اما براساس عوامل تصادفی تشکیل قسمتی از قلب به صورت معیوب صورت گرفته است و منجر به نارسایی قلب جنین می گردد.
برای تشخیص نارسایی قلب جنین اکو جنینی در هفته های ۱۶ تا ۲۲ بارداری انجام می شود، بیماری های قلبی مادرزادی تحت عوامل مولتی فاکتوریال از جمله ارث و عوامل محیطی بروز می کند و با اکو جنین می توان آنها را تشخیص و نسبت به درمان به هنگام نارسایی قلب جنین اقدام کرد.
بسیاری از بیماری های مادرزادی قلب و نارسایی قلب جنین قابل درمان هستند و استفاده از این دستگاه هیچ عارضه احتمالی برای مادر و جنین ندارد.
در صورت وجود سابقه بیماری های قلبی مادرزادی در یکی از والدین به خصوص در مادرانی که دچار بیماری های دریچه ای یا سوراخ مادرزادی قلبی هستند، اکوکاردیوگرافی جنین برای تشخیص و پیشگیری از نارسایی قلب جنین ضروری است.
در بررسی ها و کنترل روتین مادران، ضربان نامنظم قلب جنین تشخیص داده می شود و می توان با تجویز دارو ضربان را به حالت طبیعی یا نزدیک به طبیعی رساند.
اکو جنینی روشی بسیار مهم و ضروری برای پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به نارسایی های جدی قلبی است، اما در موارد غیرضروری توصیه نمی شود.
روند رشد غیرطبیعی و ناقص قلب در بیماری های مادرزادی قلب مشترک بوده و یکی از نشانه های رایج این بیماری نارسایی قلب جنین صدای غیرعادی قلب است که هنگام معاینه پزشکی مشخص می شود.
در والدینی که به بیماری های اکتسابی قلب دچار هستند می توان از طریق سونوگرافی نارسایی قلب جنین را بررسی کرد.