عوامل موثر در بیماریهای مادرزادی قلب
بیماریهای مادرزادی قلب در موارد خفیف ممکن است تا دوران کودکی علائمی نشان ندهد، ولی بیماریهای مهم قلبی مانند نارسایی قلب جنین از همان روزهای اول تولد با علائمی مشاهده میشود.
درمان بدون جراحی بیماریهای مادرزادی قلب
درمان بیماریهای مادرزادی قلب به روش جراحی و غیرجراحی صورت میگیرد. اکثر بیماریهای مادرزادی قلبی پیچیده برای اصلاح کامل ضایعه نیازمند عمل جراحی قلب است، ولی با پیشرفتهای اخیر در کشورمان در حال حاضر تعداد قابل توجهی از بیماریهای مادرزادی قلب میتوانند با استفاده از روشهای غیرجراحی درمان شوند. بیماریهای مادرزادی قلب شامل موارد تنگی دریچههای قلب، سوراخهای دیواره قلب و تنگی عروق می شود.
اهمیت رعایت بهداشت دهان و دندان در بیماری های مادرزادی قلب
بیماران مبتلا به بیماریهای مادرزادی قلب، پزشکان و دندانپزشکان را از وضع قلبی خود آگاه کنند، بیماران باید درمان بیماریهای عفونی و رعایت بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرند. در برخی بیماران با بیماریهای مادرزادی قلب استعداد ابتلا به آندوکاردیت افزایش مییابد. آندوکاردیت به معنای عفونت لایه داخلی قلب است و در صورت عفونت دهان و دندان و سایر عفونتها در بدن، میکروب میتواند از طریق خون به قلب منتقل شده و به آندوکاریت منجر شود.
آیا میتوانم مادر شوم؟
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری مادرزادی قلب در ایران به سن باروری رسیدهاند و زندگی طبیعی دارند، اما بندرت بیمارانی وجود دارند که درجاتی از ضایعات خفیف بیماریهای مادرزادی قلب آنها بعد از عمل باقیمانده و قابل رفع نیست.
مادران قبل از بارداری با پزشک متخصص زنان مشاوره کرده و در صورت تشخیص بیماری زمینهای، درمان شوند و پس از کنترلشدن، به بارداری اقدام کنند. مصرف دارو در خانم باردار باید تحت نظر متخصص زنان صورت گیرد تا از مصرف داروهای مضر برای جنین وبروز بیماریهای مادرزادی قلب جلوگیری شود.
همچنین مادرهایی که مورد جراحی قلب قرارگرفته یا بیماری مادرزادی قلب داشتهاند قبل از بارداری حتما به پزشک مراجعه کنند و در صورت تائید افراد با بیماریهای مادرزادی قلب ،اقدام به بارداری کنند.