نارسايي قلبي

عوارض نارسایی دریچه میترال

از جمله بیماری‌هایی که در حوزه قلب و عروق قرار دارد بیماری نارسایی دریچه میترال است.

نارسایی دریچه میترال که از آن به عنوان پس زدن خون از دریچه میترال نیز یاد می‌شود، در اثر کهولت سن، رماتیسم قلبی و یا ایست قلبی که منجر به تضعیف ماهیچه‌های قلب شده باشد ایجاد می‌شود.

دریچه میترال دریچه‌ای است که در بین بطن چپ و دهلیر بطن چپ قرار دارد و شامل دو لت است.

در نارسایی دریچه میترال، به علت اختلال در کار این بخش از قلب، دریچه کامل بسته نشده و خون دوباره به دهلیز باز می‌گردد. این وضعیت فشار را در رگ‌های منتهی به ریه که به دهلیز چپ می‌ریزند را افزایش می‌دهد و در ‌‌نهایت موجب احتقان ریوی و تنگی نفس می‌شود.

از دیگر عوارض نارسایی دریچه میترال را تضعیف بخشی از ماهیچه‌های قلبی دانست و علاوه بر این موضوع به خاطر برگشت قسمتی از خون پمپ شده توسط بطن چپ به دهلیز چپ، این بخش مجبور به فعالیت بیشتر برای پمپاژ کردن متناسب با نیاز بدن است. در نتیجه به علت فعالیت بیش از حد استاندارد این امر باعث نارسایی‌های مزمن قلبی در بلند مدت نیز خواهد شد.

پیشگیری از نارسایی دریچه میترال

راهی برای پیش گیری از بیماری نارسایی دریچه میترال وجود ندارد. اما با در جریان قرار دادن پزشک متخصص و جراح قلب از یکی از مهم‌ترین عوارض نارسایی دریچه میترال یعنی عفونت دریچه میترال می‌تواند جلوگیری کرد.

لازم به ذکر است که نارسایی دریچه میترال در مواردی بسیار خفیف بوده که حتی نیازی به درمان‌های پیچیده ندارد و فرد در این حالت زندگی عادی و فعالیت طبیعی خود را بدون هیچ مشکلی خواهد داشت. در مورد این افراد درمان‌های دارویی سبک کارساز بوده و مشکل را مرتفع می‌کند.

اما در رابطه با بیماران دچار نارسایی دریچه میترال که مشکل آن‌ها به درمان دارویی پاسخ نمی‌دهد، تنها راه درمان جراحی خواهد بود. به این طریق که به جای دریچه معیوب از یک دریچه مصنوعی میترال در بدن فرد استفاده می‌کنند تا قلب به وضعیت عادی و طبیعی خود بازگردد. البته این جراحی صرفا به معنای استفاده از دریچه مصنوعی نیست و برخی موارد نیز از دریچه‌های طبیعی و اهدائی بیماران مرگ مغزی استفاده می‌شود.

تفاوت این دو دریچه در این نکته است که بدن نسبت به پیوند دریچه مصنوعی حالت تدافعی نداشته و امکان پس زده شدن پیوند کمتر است و به همین دلیل نیازی به استفاده از داروهای تضعیف کننده سیستم دفاعی بدن نیز وجود ندارد.

زمانی که برای بیمار مبتلا به نارسایی دریچه میترال قرار به انجام عمل جراحی باشد برای جلوگیری کردن از ایجاد هرگونه عفونت، دوره‌های آنتی بیوتیکی قبل و بعد از جراحی تجویز می‌شود. درنتیجه اگر بیمار نیاز به جراحی یا هر فعالیت دیگری دارد که منجر به خونریزی می‌شود، اعم از دندان پزشکی، جراحی لثه، جراحی لوزه و از این قبیل باید پزشک جراح خود را در جریان قرار دهد.

برای مطالعه ” درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب ” کلیک کنید .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا