سکته قلبی

علت اصلی سکته قلبی

در گذشته‌های نه چندان دور سکته بیماری افراد مسن و سالخورده‌ای بود که حفظ سلامتیشان را به‌دست فراموشی سپرده بودند و از الگو‌های غذایی نامطلوب پیروی می‌کردند امروزه به‌رغم پیشرفت‌های پزشکی نه تنها آمار سکته قلبی افراد مسن کاهش پیدا نکرده بلکه جوانان هم به قربانیان اصلی این بیماری اضافه شده‌اند. آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد بیشترین علت مرگ و میر در کشور بعد از تصادف‌ها، سکته‌های قلبی است به‌طوری که در یک‌سال گذشته از هر ۸۰۰ مورد مرگ روزانه، ۳۶۰ مورد بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است که از این میزان ۱۹۸ نفر بر اثر سکته قلبی فوت کرده و حدود ۸۲ ‌‌نفر هم بر اثر سکته‌ مغزی جان خود را از دست داده‌اند.

آخرین بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۳۹ درصد از علل مرگ در کشور، بیماری ها و سکته های قلبی است که عوامل خطر آن عبارتند از: فشار خون بالا، دیابت، چاقی و اختلالات چربی خون که ریسک فاکتورهایی مانند کم‌تحرکی، مصرف دخانیات و تغذیه نامناسب، عوامل خطر را تشدید می‌کنند.

علت اصلی اغلب سکته های قلبی و مغزی است غلظت خون است. نرسیدن انرژی کافی تغذیه ای به سلولها موجب تحریک آزاد سازی برخی هورمون های خون ساز از ارگان های خاص مثل کلیه ها همانند هورمون اریتروپوییتین می شود.

این هورمون با تحریک مراکز خون ساز بدن که در بالغین مغز استخوان هستند موجب تولید گلبولهای قرمز می شود تا اکسیژن و مواد غذایی بیشتری را به سلولها بدن برسانند ولی متاسفانه با افزایش تعداد گلبولهای قرمز نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه تراکم آنها در مویرگ ها باعث کاهش رسیدن غذا و اکسیژن به سلول های کم انرژی شده، در نتیجه باز هم هورمون خونساز بیشتری ترشح می شود و این چرخه معیوب به قدری ادامه می یابد که موجب بسته شدن عروق قلبی و مغزی و نهایتاً سکته قلبی و مغزی و مرگ بیماران می شود.

نبود تحرک بدنی، مصرف موادغذایی ناسالم که حاوی نمک‌ها هستند، فشار خون و مشکلات مادرزادی از مهمترین علل سکته های قلبی عروقی در کشور است.

آشنایی با علائم سکته قلبی (کلیک کنید)

منبع: ایسنا. ملت آنلاین

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا