سابقه پزشکی در تشخیص بیماری قلبی
در ویزیت اول، پزشک متخصص قلب و عروق، برای تشخیص بیماری قلبی، چند سوال کلی درباره سابقه پزشکیتان، از شما میپرسد. اگر شما بیماری خاصی را به وی گزارش کنید، پزشک سوالات خود را بر روی آن موضوع متمرکز خواهد نمود. در این قسمت یک طرح کلی از آنچه که در سابقه پزشکی برای تشخیص بیماری قلبی مد نظر است، ارایه میدهیم:
• پرسشهایی پیرامون شکایت و ناراحتی اصلی شما. پزشک میخواهد بداند که چه چیزی باعث شده است که نزد او مراجعه کنید. او پرسشهای خاصی را از شما میپرسد: این ناراحتی چگونه احساس میشود؟ ناراحتی چه موقعی روی میدهد؟ معمولا در هنگام انجام چه کاری این حالت به شما دست میدهد؟ و این ناراحتی چگونه رفع میشود؟ تا آنجاییکه میتوانید به پرسشهای پزشکتان دقیق و کامل پاسخ دهید تا به تشخیص درست بیماری قلبی شما کمک کند. اطلاعات دیگری را که فکر میکنید مفید هستند به پزشکتان ارایه نمایید.
• پرسشهایی پیرامون سابقه پزشکی شما. داشتن اطلاعات درباره سایر بیماریهای حال حاضر یا گذشته شما (به غیر از بیماری قلبی)، کمک شایانی به کشف علل احتمالی علایم بیماری قلبی شما نموده و از انجام بسیاری از بررسیهای غیرضروری یا درمانهای نامناسب جلوگیری مینماید. ممکن است یادداشت نمودن در به خاطرآوردن بیماریها، اعمال جراحی یا بررسیهایی که قبلاً انجام دادهاید، به شما کمک کند. اگر به ملاقات پزشک جدیدی میروید، سوابق پزشکی و نتایج بررسیهای قبلی خودتان را جهت در اختیار قراردادن وی، به همراه داشته باشید. اگر پزشک شما را به پزشک دیگری ارجاع دهد، از پزشک ارجاع دهنده بخواهید که نتایج معاینه و بررسیهای خودش را نیز به شما بدهد تا در زمان ملاقات خود با پزشک جدید آنها را در اختیار وی قرار دهید تا به پزشک جدید در تشخیص بیماری قلبی کمک کند.
• داروها. بدون تردید پزشک میخواهد از تمام داروهایی که تاکنون مصرف نمودهاید، مطلع شود؛ لیستی از داروهایی که مصرف کرده و یا میکنید را به همراه میزان مصرف آنها (دوز مصرفی)، همراه خود به مطب ببرید. ذکر داروهای گیاهی و داروهای بدون نسخه نیز بسیار مهم میباشد، چون ممکن است با سایر داروها تداخل دارویی داشته باشند. همچنین حساسیتهای دارویی خود را حتماً به خاطر داشته و آنها را ذکر نمایید.
• سابقه خانوادگی بیماری قلبی. به پرسشهای مرتبط با سابقه پزشکی والدین، خواهر و برادران و کودکان خود، پاسخهایی دقیق بدهید. چنین اطلاعاتی ممکن است سرنخهایی درباره برخی از جنبههای وراثتی و میزان خطرکلی شما درمورد بیماری قلبی به پزشک ارایه نمایند.
• سبک زندگی. ارایه اطلاعات صحیح درباره برخی از عادتها همانند سیگار کشیدن، سو مصرف الکل، رژیم غذایی و فعالیت جسمانی به پزشک از اهمیت خاصی برخوردار میباشد. برخی از این موارد ممکن است در توضیح یک علامت بالینی کمک کنند؛ برای نمونه کافئین باعث تپش نامنظم قلب در برخی از افراد میشود. از بازگوکردن عادتهای بد خود نزد پزشک، خجالت نکشید. شاید این اطلاعات بتوانند کمک زیادی به تشخیص بیماری قلبی و درمان موفق شما بکنند. همچنین ممکن است پزشک درباره محل کارتان و استرس ناشی از آن سوالاتی از شما بنماید.
• سایر اعضای بدن. پزشک ممکن است به طور منظم، برای تشخیص بیماری قلبی، سایر اعضای بدن شما را نیز بررسی نماید تا مطمئن گردد که چیزی را از قلم نینداخته است.
مطالعه مقاله روشهای درمان بیماری قلبی
منبع: بیمارستان شهید رجایی