آنژیوگرافی چگونه انجام می شود؟

آنژیوگرافی عروق کرونر روشی است که در آن با استفاده از لوله های نازک مخصوص، مواد حاجب مخصوص و اشعۀ ایکس، جریان خون قلب مورد بررسی قرار میگیرد.
با افزایش سن، بهدلیل ساخته شدن پلاک (رسوب چربی) در دیوارۀ داخلی شریانها،به مرور دیوارۀ عروق ضخیم شده و مسیرطبیعی جریان خون درون شریانها باریک میشود.در طول زمان، بهدلیل گردش کلسترول در جریان خون نیز این پلاکها بزرگتر میشوند و شریانها مرتبا باریکتر و سفتتر میشوند. این امر منجر به کاهش جریان خون به مناطقی که توسط این رگها خونرسانی میشوند، خواهد شد. این پدیده، آترواسکلروز نامیده شده و به معنی سخت شدن شریانها است.
آنژیوگرافی عروق کرونر یک اقدام تشخیصی است که جهت پیدا کردن انسداد عروق کرونر که میتواند منجر به حمله قلبی شود انجام میگیرد. آنژیوگرافی در موارد آنژین صدری (درد قفسۀ سینه)، سکته قلبی، تنگی آئورت یا نارسایی قلبی بدون دلیل انجام میگیرد. اقدامات درمانی از قبیل بالون آنژیوپلاستی و استفاده از استنت نیز ممکن است در این روش تشخیصی بهطور همزمان انجام گیرند.
نحوه انجام آنژیوگرافی
روش انجام آنژیوگرافی عروق کرونر معمولاً با لولهگذاری قلبی است. قبل از شروع آنژیوگرافی ، یک داروی آرامبخش ضعیف جهت کاهش اضطراب بیمار به وی داده میشود، اما در طول انجام آنژیوگرافی بیمار هوشیار است تا در صورت احساس درد قفسۀ سینه به پزشک گزارش دهد.
زمانیکه لوله در محل خود قرار گرفت یک نوع ماده رنگی جهت واضحتر شدن عکسها به داخل لوله تزریق میشود. سپس چندین عکس رادیولوژیک پشت سرهم گرفته میشود تا مشخص شود که رنگ چگونه در طول رگ منتشر میشود. نحوه توزیع این رنگ در شریان، وجود انسداد در رگ را مشخص میکند. پس از آن کتتر به آرامی از محل خارج شده و با اعمال فشار، محل ورود آن بسته میشود.
آنژیوگرافی معمولاً حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه طول میکشد اما گاهی تا ۳ ساعت نیز به طول میانجامد.
جهت آشنایی بیشتر با آنژیوگرافی بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: دکتر قلب