آريتمي ها (ضربان نامنظم قلب و نبض)عوامل خطر بيماريهاي عروق قلب (برای بیماری های اکتسابی قلب)

رابطه بیماری های قلبی و استرس

فهم رابطه بین بیماری های قلبی عروقی و استرس آسان نیست .

رژیم غذایی و ورزش تمام راز سلامتی قلب و عروق نیستند. شواهد روزافزونی نشان می دهند که وضعیت روانی فرد نیز مهم است.

عوامل خطرناک برای قلب

درحقیقت دو نوع فاکتور خطرناک برای قلب وجود دارد:

۱. عوامل خطر قابل تغییر مانند افزایش کلسترول چاقی ، افزایش فشار خون ، مصرف دخانیات ، میزان فعالیت بدنی و استرس زیاد که این آخری می تواند باعث افزایش فشار خون و ضربانات قلب شود و در نتیجه کار قلب را سخت تر کند.

۲. عوامل خطر غیر قابل تغییر ماننند ارث ، جنس ( مردان بیشتر از زنان در معرض خطر بیماری های قلبی هستند ) ، سن و دیابت.

ناگفته نماند ۵۰ درصد افرادی که دچار حمله قلبی می شوند ، ۲ ساعت پس از شروع علایم فوت می کنند. در مورد استرس باید خاطر نشان ساخت ، استرس های روانی مانند اضطراب و هیجان می توانند تغییراتی را در بدن ایجاد کنند که منجر به برخی اختلالات در فونکسیون اعضاء بدن گردد ، مانند تاثیر روی سیستم قلبی عروقی که در این مورد ثابت شده است که این عامل می تواند در برخی افراد در ابتلاء به بیماری قلب ، افزایش کلسترول و سایر خطرات قلبی کمک کند.

ارتباط بیماری های قلبی با استرس

استرس های روانی علاوه بر این که یک فاکتور خطرناک برای کرونر است می تواند موجب انفارکتوس حاد میوکارد ،تاخیر در بهبود بیماری و عوارض آن در طول درمان و نگهداری بیمار گردد.

استرس حتی در افراد سالم می تواند موجب ایسکمی قلب گردد ولی در بیماران با اختلالات عروق کرونر این عمل شدیدتر است. اغلب اوقات این ایسکمی می تواند بدون علامت پیشرفت کننده ( ایسکمی ساکت ) و یا به صورت تغییرات غیر طبیعی در الکتروکاردیوگرام (ECG) ظاهر شود .

اگرچه توسط سنتیگرافی می توان برخی از ایسکمی هایی را که موجب آریتمی قلبی می شوند نشان داد. حجم ضربه ای قلب (Ejection Fraction) نیز به توسط استرس کاهش می یابد که این تغییر را می توان به توسط واسکولوگرافی مشخص کرد.

منبع: دانستنی های پرستاری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا