درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب
نارسایی دریچه میترال قلب یا پرولاپس میترال شایعترین ناهنجاری دریچهای قلب محسوب میشود. علت اصلی نارسایی دریچه میترال قلب کاملا مشخص نیست، اما به نظر میرسد ارثی باشد. نارسایی دریچه میترال قلب در زنان شایعتر از مردان است.
نارسایی دریچه میترال قلب هنگامی اتفاق میافتد که موقع انقباض بطن چپ، یک یا هر دو دهانه دریچه میترال به جای بطن سمت دهلیز چپ باز شوند.
تشخیص نارسایی دریچه میترال قلب از طریق معاینه با لینی، گرفتن نوار قلب، اکو کاردیوگرافی داپلر رنگی، هولتر و در نهایت آنژیوگرافی انجامی می گیرد.
در بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال قلب که با درمان طبی بهبود نیابند باز کردن دریچه به طریق جراحی یا تعویض آن با یک دریچهٔ مصنوعی ضروری است. برای تعویض دریچه هم از دریچه مصنوعی (سنتتیک) و هم از دریچه طبیعی استفاده میشود.
ترمیم نارسایی دریچه میترال به روش میتراکلیپ mitraclip
ترمیم نارسایی دریچه میترال به روش میتراکلیپ mitraclip ،در گروهی از مبتلایان به نارسایی شدید دریچه میترال قلب که به درمان های دارویی نارسایی دریچه میترال قلب پاسخ نمی دهند، مناسب است ضمن اینکه درمان جراحی میتراکلیپ برای همه مبتلایان به نارسایی دریچه میترال قلب امکان پذیر نیست و باید شرایط بیمار برای انجام این عمل مناسب باشد.
در درمان جراحی میتراکلیپ ،از طریق ورید رانی انجام می شود. پزشک کاتتر را پس از ورود از ورید رانی به سمت قلب بیمار هدایت می کند و با زدن کلیپس یا گیره ای به دریچه میترال، دریچه گشاد شده را می بندد.
در حال حاضر گروهی از مبتلایان به نارسایی دریچه میترال قلب یا پرولاپس میترال درمان دارویی می شوند و در موارد شدید پزشک از طریق جراحی اقدام به تعویض یا ترمیم دریچه میترال می کند.
نکته مهم در درمان جراحی میتراکلیپ نارسایی دریچه میترال قلب آن است که نیازی به باز کردن قفسه سینه بیمار ندارد؛ بنابراین عوارض و مدت نقاهت بیمار و همچنین هزینه های عمل و داروهای بعد از درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب نیز در بیمار به مراتب کمتر خواهد بود.
اجرای درمان جراحی میتراکلیپ کاری گروهی است زیرا همزمان با آن لازم است فلوروسکوپی و اکوی مری نیز از بیمار انجام پذیرد.
در صورت علامتدار بودن بیمار مبتلا به نارسایی دریچه میترال قلب یا وجود شواهدی دال بر اختلال عملکرد شدید بطن چپ (کسر تخلیهای بطن چپ زیر ۶۰% یا قطر پایان سیستولی بطن چپ بیش از ۷۵mm در اکو، درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب (بهصورت ترمیم دریچه یا تعویض آن) لازم است. برای تعویض دریچه هم از دریچه مصنوعی (فلزی) و هم از دریچه طبیعی (خوکی یا گاوی) استفاده میشود. درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب باید پیش از پیشرفت به سمت نارسائی قلبی مزمن و شدید صورت گیرد در غیر اینصورت درمان جراحی نارسایی دریچه میترال قلب مفید و بهبود دهنده نخواهد بود.
در نارسایی های شدید دریچه میترال قلب ، دریچه میترال قلب باید از طریق درمان جراحی یا گذاشتن کلیپس ترمیم شود.
درمان نشدن نارسایی دریچه میترال قلب می تواند بر کیفیت زندگی شخص با محدود کردن فعالیت های او تاثیر بگذارد ضمن اینکه ممکن است در دراز مدت به نارسایی قلب منجر شود.