انفاركتوس حاد

درمان آنژین قلبی

آنژین قلبی احساسی ناراحت کننده در قفسهٔ سینه است، معمولاً مثل آن می‌ماند که سینه شما سنگینی می‌کند یا اینکه درست در وسط سینه خودتان نوعی سفتی یا فشار احساس می‌کنید که ممکن است تا بازوها، گردن، آرواره، صورت، پشت یا شکم شما کشیده شود. بعضی افراد آن را به دردی گنگ و کند و بعضی دیگر آن را به دردی سمج تعبیر کردند. آنژین ممکن است در اثر فعالیت‌های بدنی یا ناراحتی‌های عصبی ظاهر شود، معمولاً هنگامی که شما مشغول راه رفتنید همان وقت ممکن است ماشه آن به سادگی کشیده شود، اگر با حمله آنژین قلبی مواجه شدید باید به هر کاری که مشغولید آن را رها کنید و به استراحت بپردازید تا این ناراحتی و حمله پایان یابد و درد متوقف شود.

روش های درمان آنژین قلبی

۱) دارو درمانی آنژین قلبی

الف) مصرف نیتروگلیسرین:

نیتراتها عامل اصلی در درمان آنژین قلبی هستند. نیتراتها با گشاد کردن عروق باعث افزایش خونرسانی به قلب می شوند. نیتروگلیسرین میتواند از راههای متعددی همچون؛ قرص، اسپری زیرزبانی، پماد موضعی، وریدی و قرص زیر زبانی داده شود.

ب) استفاده از بتابلوکرها:

بتا بلوکرها( پروپرانولول، متورال) با کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش قدرت انقباضی قلب باعث کاهش نیاز قلب به اکسیژن می شوند. این داروها وقوع آنژین صدری، سکته قلبی را کاهش می دهند. این داروها نباید بطور ناگهانی قطع شوند زیرا ممکن است آنژین را بدتر و باعث سکته قلبی شوند.

عوارض جانبی این داروها؛ کاهش فشارخون، کاهش شدید ضربان قلب، بلوک های قلبی، افسردگی، خستگی، کاهش میل جنسی است. این داروها علایم آسم را شدیدتر میکنند و در حین مصرف باید مواظب علایم کاهش قند خون در افراد دیابتی بود.

ج) کلسیم بلوکر ها:

کلسیم بلوکرها ( دیلتیازم، آملودیپین، کاپتوپریل) با کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش قدرت انقباضی قلب و گشاد کردن عروق خونی باعث کاهش نیاز قلب به اکسیژن می شوند.

این داروها در افرادی که دچار عوارض جانبی بتابلوکرها و نیتراتها میشوند یا علاوه بر مصرف بتابلوکرها و نیتراتها هنوز درد دارند ممکن است استفاده شوند.

د) داروهای ضد پلاکت و ضد انعقادی

این داروها ( آسپرین، کلوپیدرول، تیکلوپیدین، هپارین) برای جلوگیری از تجمع پلاکتها و ایجاد لخته که مانع جریان خون می شوند تجویز می شوند.

ه) تجویز اکسیژن

اکسیژن درمانی معمولاً از آغاز درد سینه، بعنوان تلاشی برای افزایش مقدار اکسیژن قلب و کاهش درد تجویز می شود.

۲) کنترل عوامل خطرساز آنژین قلبی و تغییر در روش زندگی:

ترک سیگار، کاهش وزن، افزایش تحرک، ورزش کردن، رژیم کم چربی و استفاده از روغن های مایع .

۳) عمل جراحی آنژین قلبی

آشنایی با علائم آنژین قلبی (صدری) (کلیک کنید)

منبع: آفتاب

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا