درد عضلانی قلب
بیماری ماهیچه های قلب است که در آن عضله قلب قادر نیست عمل پمپ کردن خون رابه خوبی انجام دهد. گاهی هم ضربان قلب دچار اشکال شده و ضربانهای نامنظم یا آریتمی در قلب وجود دارد. درد عضلانی قلب ممکن است سریعا پیشرفت کرده و بدتر شود و علت عمده ای برای پیوند قلب است . درد عضلانی قلب اغلب در جوانها دیده می شود .
بیماری زمینه ای شریان کرونری که باعث درد عضلانی قلب شده باید با کنترل عوامل خطرساز موجود درمان شود. این موارد شامل فشار خون بالا، مصرف سیگار، سطح بالای کلسترول خون و اضافه وزن می باشد. در صورتیکه پزشک دارویی را برای کاهش فشار خون تجویز کرده باید طبق دستور مصرف شود. توصیه های لازم در مورد چگونگی کنترل وزن، سطح کلسترول خون و فشار خون باید انجام شود. پزشک میتواند برای ترک سیگار نیز به بیمار کمک کند.
اگر درد عضلانی قلب کمتر از ۳۰ ثانیه طول بکشد یا طی یک تنفس عمیق، نوشیدن یک لیوان آب، یا تغییر وضعیت ایجاد شود، تقریباً به صورت قطعی می توان گفت درد عضلانی قلب نیست و نباید توجه کرد. ولی درد طول کشیده، دردی که با استراحت کاهش پیدا نمی کند و با سایر علائم همراه است می تواند علامت یک حمله قلبی باشد.
نشانه های درد عضلانی قلب
قلب یک اندام بزرگ و مهم ماهیچه ای است و هرگاه ماهیچه بزرگ قلب و رگ های غذا دهنده آن دچار مشکلی شوند علائم درد عضلانی قلب در قسمت های مختلفی از بدن نمایان می شود. شناخت و توجه به علایم درد عضله قلب می تواند افراد را در پیشگیری از بروز مشکلات حاد قلبی یاری دهد.
-
درد عضلانی قلب و درد قفسه سینه
درد عضلانی قلب کوبنده یا فشارنده در ناحیه پشت جناغ سینه احساس می شود و ممکن است به گردن، دستها، پشت و یا شکم هم انتشار یابد. آنژین صدری اغلب هنگام کارهای بدنی یا فشارهای روحی و روانی که فعالیت قلب افزایش پیدا می کند، بروز می نماید و معمولاٌ با استراحت یا مصرف نیتروگلیسرین زیرزبانی تسکین می یابد. اگر درد عضلانی قلب با استراحت یا چندین دقیقه پس از مصرف قرص زیر زبانی بهبود نیافت و به ویژه اگر همراه با تنگی نفس، تهوع و تعرق شدید بود، ممکن است نشانه انفارکتوس قلبی باشد.
البته به یاد داشته باشید که دردهای قفسه سینه فقط نشانه درد عضلانی قلب نیستند و ممکن است مثلاٌ در اثر بیماری های گوارشی یا ریوی نیز پدید آیند.
-
درد عضلانی قلب و تنگی نفس
احساس تنگی نفس می تواند از نشانه های بیماری کرونری قلب باشد گرجه در بسیاری از بیماری های تنفسی و… نیز این حالت پدید می آید.
-
درد عضلانی قلب و تپش قلب
در این وضعیت، فرد به طور ناراحت کننده ای ضربان قلب خود را احساس می کند. تپش قلب در حالت های اضطرابی و برخی بیماری های دیگر قلبی نیز ممکن است پدید آید.
-
درد عضلانی قلب و خیر یا ادم
در مراحل پیشرفته تر بیماری قلبی (نارسایی قلب) که کارکرد پمپ اشکال پیدا می کند، مایع موجود در بافت های بدن (به ویژه بخشهای پایینی بدن مثل قوزک پاها) به طور کامل تخلیه نمی شود و در زیر جلد انباشته می گردد. البته خیر یا ادم در نتیجه بیماری های واریسی پاها، بیماری کبد، اختلالات کلیوی و… نیز ممکن است پدید آید.
فرد مبتلا به درد عضلانی قلب می تواند ورزش کند. مهم است که با پزشک در مورد برنامه ورزش همکاری کنید. ورزش می تواند سطح فعالیتهای بدون درد را افزایش دهد، استرس را کاهش دهد و خونرسانی قلب را بهبود بخشیده و به کنترل وزن کمک کند. فرد مبتلا به درد قلبی باید برنامه ورزش را تنها با توصیه پزشک آغاز کند. بسیاری پزشکان به بیماران مبتلا به درد عضلانی قلب توصیه می کنند به تدریج به فعالیت بدنی بپردازند، مثلاً با ۵ دقیقه پیاده روی در روز شروع کنند و در عرض هفته ها و ماههای آتی به ۳۰ دقیقه تا یک ساعت برسانند. ایده این مورد افزایش تدریجی و مداوم به جای فعالیت شدید ناگهانی است.
برای آشنایی با ” درمان بیماری های عضله قلب ” بر روی لینک کلیک کنید.
منبع: البرز. سبزینه گرگان. محکم. صدا و سیمای کرمان