اسكن هسته ايروش هاي تشخيصي بيماريهاي قلبي

داروی رادیواکتیو در اسکن هسته ای قلب

رادیواکتیو بی خطر در اسکن هسته ای قلب

دارویی که در انتهای مرحله آزمون ورزش اسکن هسته ای قلب از طریق آنژیوکت به بیمار قلبی تزریق می شود یک ماده رادیواکتیو بی‌خطر و بدون ضرر است. این ماده معمولا تکنسیوم می‌باشد. ترس مفرط از پرتو در اسکن هسته ای قلب که در بعضی بیماران مشاهده می‌شود به هیچ وجه پایه علمی ندارد.

ماده رادیو اکتیوی که در اسکن هسته ای قلب به مقدار ناچیز بکار می‌رود تنها حاوی پرتو گاما است و نقش یک ماده شبرنگ را در محیط تاریک و غیر قابل دسترس داخل بدن بازی می‌کند. به بیان دیگر ماده تزریقی از نوعی انتخاب شده که هیچگونه تابش آلفا یا بتا ندارد (چون انرژی و عوارض احتمالی یک ماده رادیواکتیو بیشتر معلول تابش ذرات آلفا و بتای آن می‌باشد). بنابراین، پرتو دارویی که برای بیمار به مقدار بسیار اندک و با نیمه عمر بسیار کوتاه تجویز می‌شود فقط به عنوان یک ردیاب یا نشانه‌گر بی‌خطر به مدت چند ساعت در بدن باقی می‌ماند و از نظر تابش پرتو یا ترکیب شیمیایی هیچ ضرری برای بیمار نخواهد داشت.

اسکن هسته ای قلب به معنی تصویربرداری خونرسانی عضله قلب به روش تصویربرداری هسته ای می‌باشد که با تزریق وریدی از یک ماده رادیو اکتیو بی‌خطر (معمولا تکنسیم یا تالیوم)، خونرسانی به عضله قلب در دو حالت ورزش و استراحت بطور جداگانه مورد بررسی قرار می‌‌‌گیرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا