سکته قلبی

جلوگیری از سکته قلبی مجدد و آنژیو پلاستی

بیماران سکته قلبی باید در طی بستری در بیمارستان، از نظر بروز مجدد سکته قلبی ارزیابی شود ، چون احتمال بروز این خطر زیاد است. ممکن است برای بیمار تصمیم گرفته شود که پیوند عروق کرونر انجام شود، یا از روش های دیگر مانند استفاده از بالن یا فنر (استنت) برای باز کردن قسمت های تنگ شده شریان های عروق کرونر (آنژیو پلاستی) استفاده گردد. زمانی که شرایط بیمار تثبیت شد، اقدامات بیشتری براى بازگرداندن جریان خون کرونر صورت می گیرد.

روش های آنژیو پلاستی عروق کرونر

آنژیو پلاستی عروق کرونر شامل سه روش است:

  • استفاده از بالن برای جلوگیری از سکته قلبی مجدد

در این روش با استفاده از روش آنژیوگرافی با کاتتر وارد شریان کرونر بسته شده می شوند و با عبور یک بالن کوچک از درون و بازکردن آن در محل شریان بسته شده، تنگی را باز می کنند تا جریان خون برقرار شود . سپس هوای بالن را خالی کرده و کاتتر را از رگ خارج می کنند.

  • جلوگیری از سکته قلبی مجدد با برداشتن پلاک ایجاد شده در رگ

در این روش نیز با استفاده ازروش آنژیوگرافی، پلاک منطقه بسته شده شریان توسط یک وسیله باریک وارد شده به رگ، تراشیده می شود.

  • جلوگیری از سکته قلبی مجدد با گذاشتن استنت

در این روش نیز با استفاده از روش آنژیوگرافی با کاتتر وارد شریان کرونر بسته شده می شوند و از انتهای کاتتر یک سیم فنری شکل کوچک و ظریف توخالی را داخل محل شریان بسته شده قرار می دهند تا منطقه مسدود شده رگ را باز کند این فنر درهمان محل شریان باقی می ماند. ممکن است در بعضی از افر اد مجرای شریان پس از مدتی مجددا تنگ و نهایتاً دوباره بسته شود. این مسئله در افراد سیگاری و دیابتی شایع تر است.

  •  آنژیو پلاستی و جراحی پیوند عروق کرونر (بای پس )

در این روش قسمت های کوچکی از سیاهرگ (معمولاً سیاهرگ های ساق پا ) یا شریان داخل سینه را برمی دارند و با استفاده از این رگ ها از شریان آئورت قلب شاخه ای فرعی به انتهای مسدود عروق کرونر متصل می کنند تا مسیر فرعی جدیدی بر اى عبور خون در قلب ایجاد کنند . در مواردی که نتوان از آنژیو پلاستی استفاده کرد (به علت طولانی بودن و سفتی لخته یا نامناسب بودن محل انسداد) و انسداد مجدد رگ ها که نتوان با آنژیوپلاستی مجدد آن را باز کرد از جراحی پیوند عروق کرونر استفاده می شود . معمولا متوسط عمر باز ماندن رگ پیوند شده جدید ۱۰ تا ۱۳ سال بعد از جراحی می باشد.

نوشته های مشابه

‫۳۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا