بيماريهاي دريچه اينارسايي قلبي

تشخیص تنگی دریچه میترال

در حالت طبیعی هر یک از چهار دریچه قلب ما بصورت دریچه های یکطرفه عمل می کنند یعنی فقط اجازه عبور خون را در یک جهت می دهند . دریچه های ما اجزاء مختلفی دارد که مهترین آن لت ها است . لتها یک سری بافتهای نازک ولی قوی هستند که مانند لنگه های یک در فقط در یک جهت باز می شوند طوریکه در ابتدای انقباض ماهیچه قلب لتهای دریچه از همدیگر جدا می شوند تا خون بدون مقاومت از داخل دریچه عبور کند و در انتهای این انقباض لتها بسته شده و در مقابل هم قرار می گیرند تا مانع پس زدن و برگشت خون شوند.

برخی بیماریها سبب می شود تا لتهای یک دریچه پس از عبور خون به خوبی بسته نشده و با همدیگر چفت نشوند. این حالت که سبب پس زدن قسمتی از خون رد شده از لابلای دریچه می شود را ” نارسایی دریچه قلب” می نامیم . بر عکس برخی از بیماریها سبب می شود که دهانه دریچه ها تنگ شوند و یا مانع باز شدن کامل دریچه گردند و لذا مقاومتی در برابر عبور خون از لابلای دریچه بوجود می آید و حجم خون عبوری کم می گردد. به این دسته از بیماریها ” تنگی دریچه” می گوئیم .

در تنگی دریچه میترال، دریچه میترال سفت و منقبض است. برای بسیاری از افراد مبتلا به پرولاپس دریچه میترال، علت آن ناشناخته است. درد قفسه سینه علامت شایع در افرادی که مبتلا به پرولاپس دریچه میترال علائم است . درد قفسه سینه ممکن است بسیار آزار دهنده و ترسناک ، اما خطر ابتلا به حمله قلبی ، مرگ، و یا دیگر مشکلات قلبی را افزایش نمی دهد .

پرولاپس دریچه میترال یا افتادگی دریچه میترال ( MVP) یک اختلال شایع دریچه میترال است. که دراین اختلال دریچه ای لت‌ها بزرگ و طویل و ضخیم می‌شود و درهنگام انقباض قلب لتهای دریچه به سمت داخل دهلیزچپ کشیده می‌شوند که گاهی اوقات در این حالت یک یا هر دو دریچه ممکن است خوب بسته نشوند که باعث بازگشت (پس‌زنی) خون می‌شود. این پس زنی خون می‌تواند منجر به سوفل قلب یا صدای غیرطبیعی در قلب که مربوط به جریان خون غیرطبیعی است . پس‌زنی میترال معمولاً حالت خفیفی دارد دراین اختلال بعضی از قسمت های ساختمانی دریچه شامل گشادی رینگ دریچه ولتهای دریجه و تاندون کشیده وضخیم میشود که زمینه برای نارسایی دریچه میترال یا تشکیل لخته یا سوار شدن عفونت روی دریچه را فراهم می کند .

روش های تشخیص تنگی دریچه میترال

تنگی میترال با توجه به اثراتی که روی قسمتهای مختلف قلب دارد می تواند تغییراتی در نوار قلب ایجاد کند اگر ‏بیمار بدون علامت است تزریق پنی سیلین بصورت ماهانه توصیه می شود. ولی اگربیمارعلامت دارد نیاز به ‏تجویز دارو دارد مثل پروپرانول ، آسپرین ، نیفدیپین وداروهای ضد انعقاد خون که باید براساس نظر پزشک و بعد ‏از بررسیهای کامل تجویز شود.

بطور کلی روش های تشخیصی تنگی دریچه میترال عبارتند از:

  • شرح حال
  • معاینه با لینی
  • نوار قلب
  • اکو کاردیو گرافی داپلر رنگی
  • هولتر نوار
  • آنژیوگرافی

آشنایی با علایم تنگی دریچه میترال (کلیک کنید)

منبع: آموزش پرستاری. دانستنی های سلامتی. سرشت. تبیان

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا