بیماری ماهیچه های قلب

در بیماری ماهیچه های قلب است که قلب قادر به عمل پمپ کردن خون نیست و گاهی ضربان قلب دچار اشکال شده و ضربانهای نامنظم یا اریتمی در قلب ایجاد میشود. بیماری ماهیچه های قلب (کاردیومیوپاتی) ممکن است سریعا پیشرفت کرده و وخیمتر شود که ازجمله علل عمده پیوند قلب بوده و اغلب در جوانان دیده میشود.
بیماری ماهیچه های قلب مهمترین علت ابتلا به عفونتهای ویروسی است . اما گاهی به دلایل دیگر مثل سوءتغذیه یا مصرف داروها جهت شیمی درمانی یا در طی درمان یک ناهنجاری مادرزادی قلبی، به وجود می آید. فاکتورهای ارثی هم در بوجود امدن آن نقش مهمی دارند.
- در نوعی از بیماری ماهیچه های قلب، بطن چپ قلب -به عنوان حفره اصلی پمپاژ قلب- بزرگ شده (گشاد شده) و قادر به پمپاژ با قدرت زیاد نمی باشد. گرچه این نوع میتواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اما عموما در میانسالان رواج دارد و مردان را بیشتر از زنان درگیر می کند. در برخی افراد این عارضه به صورت ارثی وقوع پیدا میکند.
- ماهیچه های قلب در افراد با نوعی دیگر از بیماری های عضله قلب از بیماری سخت شده، همچنین قابلیت انعطافی آن کم میشود، و با بازشدن و پرشدن بطنهای قلب با خون در بین ضربانات قلب یا انقباضات تداخل پیدا می کند. این نوع بیماری ماهیچه های قلب اغلب تمایل به تاثیر بر افراد پیر را دارد و به نسبت ۲ نوع دیگر از شیوع کمتری برخوردار است و میتواند بی هیچ دلیل شناخته شدهای اتفاق افتد، یا احتمال دارد در نتیجه بیماریهای دیگری در بدن که بر قلب تاثیر می گذارند، ایجاد شود. به طور مثال: آمیلوئیدز است، یک وضعیت نادر که در آن پروتئینهای غیرطبیعی حاضر در خون بر روی قلب رسوب میکنند.
- این نوع از کاردیومیوپاتی رشد غیر طبیعی (کلفت شدن) ماهیچه قلب را شامل می شود که عمدتا بر ماهیچه بطن چپ تاثیر می گذارد. رشد غیر طبیعی قلب، باعث سفت شدن عضله های قلب شده و احتمال دارد اندازه حفره پمپ کننده کوچکتر از حالت معمول شود، و با عمل قلب برای رساندن و به گردش در آوردن خون به سایر قسمت ها تداخل پیدا کند.
تجویز داروهایی جهت کاهش بار کاری قلب و کاهش نیاز به اکسیژن از مراحل ابتدایی درمان بیماری ماهیچه های قلب است ولی در نهایت ممکن است درمان جراحی برای برداشتن قسمتی از عضله قلب یا قرار دادن باطری مصنوعی در قلب و یا پیوند قلب انجام گیرد. پرهیز از ورزش و خستگی زیاد، مصرف مقدار کافی آب، پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماریها، معاینه مکرر ماهیانه توسط پزشک قلب اطفال از جمله مراقبتهای بعد از عمل است.
آشنایی با درمان بیماری های عضله قلب (کلیک کنید)
منبع: پارسی طب. ویستا. باشگاه خبرنگاران جوان