اكوكارديوگرافيروش هاي تشخيصي بيماريهاي قلبي

اکوکاردیوگرافی از راه مری

در مقاله قبل به بررسی انواع اکوکاردیوگرافی پرداخته شد و در این مقاله اکوکاردیوگرافی از طریق مری به طور کامل توضیح داده میشود

پزشک ممکن است برای  اکوکاردیوگرافی از طریق مری (TEE) درخواست کند، اکوکاردیوگرافی از طریق مری نوعی از اکوکاردیوگرافی است که برخی از محدودیت‌های اکوکاردیوگرافی معمولی را ندارد. همانطورکه از نام آن پیدا است، اکوکاردیوگرافی از طریق مری با استفاده از یک پروب بسیار کوچک (با قطری کمتر از ۱/۵ سانتی‌متر) انجام می‌شود. این پروب کوچک وارد مری می‌شود (مری لوله‌ای است که دهان را به معده وصل می‌کند). به جای دیدن قلب از طریق دیواره قفسه سینه، در اکوکاردیوگرافی از طریق مری تصاویرقلب از داخل مری که بسیار به قلب نزدیک می‌باشد، تهیه می‌شوند. شکل خاص قفسه سینه و وزن بدن و سایر موارد ممکن است باعث شوند که روش‌های متداول اکوکاردیوگرافی از قفسه سینه، کمتر مفید باشند.
حتی‌المقدور از نیمه شب قبل از اکوکاردیوگرافی از طریق مری،باید  از خوردن پرهیز کرد. با اینحال، اگر لازم باشد که فوراً این اکوکاردیوگرافی انجام شود، بهتر است که از۴ ساعت قبل از اکو مری چیزی خورده نشود به این ترتیب بیمار  بعد از اکو حالت تهوع و استفراغ کمتری خواهد داشت.بیمار در مورد داروهایی که مصرف می‌کند و نحوه مصرف آنها در قبل و بعد از اکو حتماً با پزشک  مشورت کند.
اکو مری در بیمارستان انجام می‌شود. از آنجایی‌که به بیمارداروی آرام‌بخش داده می‌شود، لذا باید پیشاپیش ترتیب بازگشت به منزل را بدهد. ابتدا  برروی یک میز دراز می‌کشد و یک راه وریدی (IV) در بازوی او تعبیه می‌شود تا از آن طریق داروی آرام‌بخش تجویز شود. سپس تکنسین الکترودهایی را بر روی قفسه سینه بیمار قرار می‌دهد سردیگر الکترودها به دستگاه مونیتور قلب وصل می‌باشند تا ریتم قلب او را در طول اکو مری نشان دهند.
بعد از بی‌حس‌کردن گلوی بیمار بوسیله یک اسپری بی‌حس کننده، تکنسین به آرامی پروب کوچکی را وارد گلوی او می‌کند و از آنجا آن را به داخل مری می‌فرستد. این قسمت از اکوکاردیوگرافی از طریق مری ناراحت‌کننده‌ترین قسمت آن است و ممکن است بیمار  احساس تهوع و استفراغ بنماید. به محض اینکه پروب سرجای خود قرارگرفت، دیگر هیچ دردی حس نخواهد کرد. ممکن است در حین اکو مری نیمه بیدار نگه داشته شود و پزشک از او بخواهد که نفستان را در سینه حبس کند یا به خود فشار وارد کند، چون ممکن است برخی از حرکات روده باعث شوند که قلب بیمار تحت فشار قرار بگیرد، این کار به رفع آن مشکل کمک می‌کند.

وقتی‌ که اکو مری انجام شد، پروب و راه وریدی برداشته می‌شوند و قلب دیگر مونیتور نمی‌شود. ممکن است در اثر داروی آرام‌بخش احساس خواب‌آلودگی به بیمار دست دهد. برای کنترل میزان ضربان قلب و فشار خون ممکن است تا چند ساعت در بیمارستان نگه داشته شود. اغلب اوقات ممکن است به شخص بیمار توصیه شود که حداقل ۲ ساعت صبر کند و سپس چیزی بخورید، چرا که ممکن است هنوز گلوی  او بی‌حس باشد. بعد از رفع بی‌حسی، همچنین ممکن است گلوی بیمار یکی دو روزی درد داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا