بيماريهاي دريچه اي

افتادگی دریچه ی میترال قلب

در بیماری افتادگی دریچه ی میترال قلب لبه های دریچه ی میترال، شُل و آویزان هستند و به طور محکم بسته نمی شوند و در نتیجه این دریچه به خوبی کار نمی کند. در اکثر موارد افتادگی دریچه ی میترال قلب مشکلی به وجود نمی آورد. به ندرت در اثر افتادگی دریچه ی میترال قلب خون به طور غلط از راه دریچه نشت می کند و در نتیجه، تنگی نفس، تپش قلب، درد قفسه سینه و سایر علایم به وجود می آیند. در افتادگی دریچه ی میترال قلب، وقتی بطن چپ منقبض می شود یک یا دو لبه ی دریچه شل هستند یا به سمت عقب، یعنی به داخل دهلیز چپ برجسته می شوند (به داخل دهلیز چپ می افتند). در نتیجه افتادگی دریچه ی میترال قلب ، خونه از بطن چپ به دهلیز چپ جریان پیدا می کند و می تواند منجر به بروز نشانه ها و عوارضی شود. در همه موارد پرولاپس یا افتادگی دریچه ی میترال قلب بازگشت خون مزبور روی نمی دهد و در نتیجه، هرگز نشانه ها یا عوارض ایجاد نمی شوند و دریچه قادر است عایق بندی لازم برای عدم بازگشت خون را به عمل آورد. هنگامی که در اثر افتادگی دریچه ی میترال قلب بازگشت خون ایجاد شود عوارض و مشکلاتی مانند تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم یا گیجی، از حال رفتن و درد تیر کشنده در سمت چپ قفسه سینه ایجاد می شود. ممکن است با گذشت زمان، بازگشت خون بدتر شود و تغییراتی از نظر اندازه قلب به وجود آورد و فشار دهلیز چپ و ریه ها افزایش یابد. بازگشت خون احتمال عفونت دریچه قلب را نیز افزایش می دهد.

علائم افتادگی دریچه ی میترال قلب

بیماری های قلبی شامل سکته و افتادگی دریچه ی میترال قلب ممکن است نشانه خاصی را در پی نداشته باشد. شایع‌ترین علائم افتادگی دریچه ی میترال قلب عبارت‌اند از: تپش قلب که معمولاً مربوط به انقباضات ناقص بطنی است، اما ضربات مافوق بطنی (ضربان غیرطبیعی که در بالای بطن‌ها شروع می‌شود) نیز تشخیص داده شده‌اند.

در برخی موارد نادر بیماران مبتلا به افتادگی دریچه ی میترال قلب ممکن است تپش‌هایی را تجربه کنند بدون آن که ناهماهنگی ضربانی مشاهده شود.- درد قفسه سینه: این درد مربوط به افتادگی دریچه ی میترال قلب متفاوت از درد قفسه سینه مربوط به بیماری عروق کرونر است و گاهی روی می‌دهد. معمولاً درد قفسه سینه ناشی از افتادگی دریچه ی میترال قلب مانند آنژین صدری نیست اما می‌تواند موذی و ناتوان‌کننده باشد.

معمولاً افتادگی لتهای دریچه میترال باعث نارسایی قلبی نمی‌شود، اما در موارد نادری که پس زدن خون از بطن چپ به دهلیز چپ وجود داشته باشد، دهلیز چپ و بطن چپ ممکن است بزرگ شوند که این پیآمد مهم و نادری در بیماری افتادگی دریچه ی میترال قلب است که احتیاج به درمان اختصاصی دارد .

یکی از شکایتهایی که ممکن است برای بیماران افتادگی دریچه ی میترال قلب رخ دهد، شکایتهای اضطرابی است که غالباً بصورت اضطراب منتشر و یا گذرهراسی (آگورافوبیا) رخ می دهد .

درمان افتادگی دریچه ی میترال قلب

برای درمان نشانه های بیماری افتادگی دریچه ی میترال قلب و پیشگیری از بروز عوارض از داروی ضد آریتمی (مثل پروپرانولل) استفاده می شود. گاهی ترمیم افتادگی دریچه ی میترال قلب یا قرار دادن دریچه مصنوعی به وسیله عمل جراحی ضرورت پیدا می کند. افتادگی دریچه ی میترال قلب ممکن است در سمع قلب با شنیدن صدای مخصوص (کلیک) تشخیص داده شود. امروزه افتادگی دریچه ی میترال قلب به سادگی به وسیله اکوکاردیوگرافی تشخیص داده می شود. کمتر از ۳% افراد دچار افتادگی دریچه ی میترال قلب حقیقی هستند و تعداد افراد مبتلا به عوارض جدی بیماری افتادگی دریچه ی میترال قلب از درصد مزبور پایین تر است.

نکته: در افتادگی دریچه ی میترال قلب ، پیشگیری از آندوکاردیت باکتریان (التهاب میکروبی پوشش حفره های قلبی)، قبل از انجام دستکاری های دندانپزشکی و یا اعمال جراحی ضرورت دارد.

افتادگی دریچه ی میترال قلب در خانم های جوان و میانسال شایع تر است.

درمان دارویی افتادگی دریچه ی میترال قلب

افتادگی دریچه ی میترال قلب در اکثر بیماران بدون علامت است و نیاز به هیچ گونه درمانی ندارد اما در صورتی که علایم ایجاد شود پزشک می‌تواند برای درمان درد، اختلال ریتم قلبی و یا سایر عوارض ناشی از افتادگی دریچه ی میترال قلب ،دارو تجویز کند. بعضی از این داروهای درمانی افتادگی دریچه ی میترال قلب عبارتند از:

– بتا بلوکرها جهت کاهش ضربان قلب.

– آسپرین

– داروهای آنتی کواگولانت (رقیق کننده‌های خون) مانند وارفارین (کومادین) که از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. این دارو در صورتی بیمار دارای سابقه فیبریلاسیون دهلیزی باشد تجویز می‌شود.

برای مطالعه ” افتادگی دریچه میترال و تنگی نفس ” کلیک کنید .

منبع : کتاب بیماری های قلبی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا