فشارخون بالا

ارتباط بیماری های قلبی با فشارخون بالا

شیوع بالا و ارتباط نزدیک فشار خون با بیماری های قلبی عروقی سبب شده است که فشارخون بالا یکی از مهم ترین مشکلات سلامت عمومی و رو به گسترش جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شمار آید . پیشرفت هایی که در تشخیص و درمان فشارخون بالا به دست آمده است، نقش مهمی در کاهش قابل توجه مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی در کشورهای توسعه یافته داشته است . با این حال در سایر کشورها نیز کنترل فشارخون بالا در چند سال اخیر موجب کاهش بیماری قلبی عروقی شده است.

هرچه میزان فشارخون بیشتر باشد ، احتمال بروز سکته قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی و بیماری کلیوی بیشتر است معمولاً مبتلایان به فشار خون بالا زودتر فوت می کنند و شایع ترین علت مرگ در آن ها بیماری قلبی است . سکته مغزی و نارسایی کلیه نیز در رده های بعدی این فهرست قرار دارند . فشارخون بالا به تنهایی می تواند اثرات دیگر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند اختلال چربی خون ، تأثیرات مصرف سیگار، دیابت و چاقی را تشدید کند . کمتر از ۶۰ درصد افراد مبتلا تحت درمان فشارخون بالا هستند و کمتر از ۳۰ درصد آن ها فشارخون تحت کنترل در آمده است . راه های مختلفی برای کنترل و کاهش فشارخون وجود دارد که شامل اصلاح سبک زندگی و درمان دارویی است.
گرچه فشارخون بالا شایع و بدون نشانه مشخصی است، ولی به راحتی شناسایی و درمان می شود. مطالعات زیادی نشان داده اند که درمان و کنترل فشارخون بالا خطر و عوارض کشنده و ناتوان کننده بیماری قلبی عروقی را تا حدود زیادی کم می کند.

عوامل مؤثر بر فشارخون و بیماری های قلبی

بیماری های قلبی و فشارخون تحت تأثیر عوامل زیادی قرار دارد . فشارخون در طول روز تحت تأ ثیر عوامل مختلفی از جمله وضعیت بدن، فعالیت مغز ، فعالیت گوارشی ، فعالیت عضلانی، تحریکات عصبی، تحریکات دردناک، مثانه پر، عوامل محیطی مثل دمای هوا و میزان صدا، مصرف دخانیات، الکل، قهوه، چای و دارو تغییر میکند اما این تغییرات موقتی هستند.

برای آشنایی با روش های درمان بیماری های قلبی ناشی از فشار خون بالا بر روی لینک کلیک کنید.

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا