کاهش فشار خون با تغذیه

محدودکردن میزان مصرف سدیم و پیروی از یک رژیم سالم حاوی مقادیر اندک چربی، در پیشگیری و یا کنترل فشار خون بالا حتی به افراد با وزن طبیعی نیز کمک میکند. پتاسیم به پیشگیری از افزایش فشارخون کمک میکند که علت آن تا حدی مربوط به افزایش دفع نمک است. پتاسیم در برخی از غذاها بویژه میوهها و سبزیجات وجود دارد. اثر پتاسیم مکملهای غذایی به اندازه اثر پتاسیم موجود در مواد غذایی طبیعی نیست. بیشتر افراد از طریق استفاده از غذاهای حاوی این ماده، پتاسیم مورد نیاز بدن را دریافت میکنند. افرادیکه از داروهای ادرارآور استفاده میکنند، ممکن است نیاز به دریافت مکمل داشته باشند.
میزان دریافت سدیم (نمک) از غذاها یک عامل حیاتی در کنترل فشارخون میباشد. مصرف زیاد نمک سبب میشود که بدن شما آب زیادی را در بدن حفظ کرده و در نتیجه حجم خون و به دنبال آن فشارخون افزایش یابد. گرچه سدیم یک ماده معدنی ضروری است، متخصصین تغذیه توصیه میکنند که یک فرد در طول یک شبانه روز کمتر از ۲۴۰۰ میلی گرم (یا ۲/۴ گرم) سدیم مصرف کند که در حدود ۱ قاشق چایخوری نمک طعام میباشد تا فشار خون بالا نرود.. البته این میزان نمک شامل کل نمک موجود در غذا و همچنین نمکی میشود که شما موقع طبخ غذا به آن اضافه میکنید. یک رژیم غذایی معمولی، حاوی حدوداً ۴۰۰۰ میلیگرم (۴ گرم) نمک میباشد که بسیار بیشتر از میزان نیاز روزانه فرد است و می تواند باعث افزایش فشار خون شود. جهت کنترل فشارخون و همچنین در افراد بالای ۵۰ سال یا سیاه پوستان، میزان مصرف روزانه سدیم باید به ۱۵۰۰ میلی گرم یا کمتر محدود شود.
تمامی غذاهای با منشاء حیوانی مانند گوشت قرمز و لبنیات، حاوی سدیم هستند. غذای رستورانها و غذاهای آماده سدیم بسیار زیادی دارند که می توانند باعث افزایش فشار خون شوند. جهت مشاهده میزان سدیم، برچسب غذایی موجود بر روی یک قوطی کنسرو یا یک شیشه سس گوجهفرنگی را نگاه کنید. ممکن است بدون اینکه در طول روز از نمکدان استفاده کنید، با مصرف اینگونه غذاها مقدار زیادی نمک را وارد بدن خود کنید و در نتیجه فشار خون شما بالا رود. در عوض میوههای تازه، سبزیجات و غلات حاوی سدیم نبوده یا مقدار اندکی سدیم دارند که به کاهش فشار خون کمک می کنند، مگر آنکه خود شما در حین مصرف به آنها نمک اضافه کنید.
مشاهده مقاله درمان فشار خون
منبع: بیمارستان شهید رجایی