ورزش و بیماری های قلبی در زنان
زنان در حالی که نیمی از جمعیت جوامع را تشکیل داده ، با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که آن ها را از داشتن فعالیت فیزیکی مناسب محروم می نمایند. زنان عموماً مسئولیت کارهای خانه و مراقبت از دیگر اعضای خانواده را به عهده داشته، احساس مسئولیت پذیری و تعهد آن ها موجب می شود کمتر برای ورزش و فعالیت فیز یکی مناسب وقت پیدا کنند. علاوه بر محدودیت های اشاره شده ملاحظات فرهنگی و تربیت خانوادگی در مورد زنان و شرکت آن ها در فعالیت های ورزشی نیز یکی از مهم ترین عوامل شیوع کم تحرکی زنان می باشد. به همین علت، علی رغم اثرات مفید ، فعالیت بدنی و ورزش به شکل چشمگیری نسبت به مردان کمتر است . فعالیت بدنی منظم باعث ارتقای سلامت زنان شده و به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی در زنان منجر می شود.
بیماری هایی که زنان به علت نداشتن فعالیت فیزیکی کافی از آن رنج می برند عبارتند از:
۱. بیماری های قلبی عروقی : که حدود یک سوم از مرگ و میرهای زنان در سراسر دنیا و نیمی از علل مرگ در زنان بالای ۵۰ سال در کشو رهای توسعه یافته را موجب می شود.
۲. بیماری دیابت : که حدود ۷۰ میلیون زن در جهان به آن مبتلا بوده و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ به دو برابر این تعداد افزایش پیدا کند.
۳. پوکی استخوان (استئوپروز): که در این بیماری استخوان ها پوک و مستعد شکستن می شوند و در زنان یائسه شیوع زیادی دارد.
۴. سرطان پستان: که شایع ترین سرطان شناخته شده در بین زنان می باشد. فعالیت بدنی همچنین باعث افزایش سلامت روانی افراد از طریق کاهش فشار روانی ، اضطراب و افسردگی می باشد. خصوصاً در مورد افسردگی باید گفت که میزان ابتلای زنان به این بیماری در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه تقریباً دو برابر مردان می باشد.
اثرات مثبت ورزش در درمان بیماری های قلبی زنان
اثرات مثبت ورزش و فعالیت فیزیکی مناسب در درمان بیماری های قلبی، کاهش فشارخون ، چربی خون ، زیادی قند خون (بیماری دیابت )، کنترل وزن و چاقی ، کاهش فشارهای عصبی و ایجاد آرامش و غیره به اثبات رسیده است . سیاست گذاران و مدیران همه بخش ها باید برای افزایش کارا یی مجموعه های تحت امر خود به امر ورزش و خصوصا با تأکید بیشتر بر ورزش زنان مدیریت نموده تا موجبات تحقق این شعار «شادابی زنان ، شادکامی خانواده ، نشاط اجتماعی» فراهم آید.