نوار قلب بیمار

شایع ترین علت مرگ و میر در جهان بعد از تصادفات بیماری های قلبی است. در ایران هم سن شیوع بیماری های قلبی – عروقی پایین آمده است و هم آمار ابتلا به بیماری های قلبی افزایش پیدا کرده است. با توجه به تحقیقات انجام شده در سال ۹۱سن بروز بیماری های قلبی عروقی در ایران حدود ده سال پایین تر از متوسط جهانی بوده است.به بیان ساده تر ما ده سال زودتر نسبت به متوسط جهان سکته می کنیم.که این آمار تکان دهنده ای بود و متاسفانه رو به افزایش است.

مقابله با بیماری قلبی کار بزرگ و پایه ای است و تلاش یک نهاد موثر نیست بلکه تمامی نهادها ؛صدا و سیما ٬مجامع پزشکی ٬ مذهبی٬ آموزشی و …همه باید تلاش کنیم. از جمله اقدامات تشخیصی در برخورد با ناراحتی های قلبی، گرفتن نوار قلب است که در تشخیص بیماری های قلبی نقش بسزایی دارد.

هر ضربان قلب معمولاً با یک ایمپالس یا تکانه الکتریکی شروع می شود که به وسیله سلول های خاص در حفره بالایی سمت راست قلبتان ایجاد می شود. الکتروکاردیوگرام(ECG یا EKG) این سیگنال های الکتریکی که در قلب شما حرکت می کنند را ثبت می کند.

نوار قلب کاربردهای زیادی دارد. اما شاید بیشترین استفاده‌ای که از آن برده می‌شود، در بررسی بیماریهای ایسکمی قلب ( مانند آنژین صدری و سکته قلبی) باشد. در این بیماریها نوار قلب دچار تغییرات خاصی می‌شود که حتی می‌تواند محل سکته و شدت آنرا بازگو نماید. در افرادی که تمام یا قسمتی از قلبشان بزرگ شده است نیز نوار قلب کاربرد دارد. همچنین تشخیص دقیق آریتمی‌ها یا بی‌نظمی قلبی از موارد بسیار مهمی است که تنها با انجام نوار قلب میسر است. از آنجایی که نوار قلب یک نوع بررسی وضعیت الکتریکی یا انقباضی قلب است. این آزمایش می‌تواند اختلالات هدایتی و عضلانی قلب را بخوبی نشان دهد.

نوار قلب برای بررسی و تشخیص قلب بیمار از قلب سالم استفاده می شود. پزشک شما می تواند از الکتروکاردیوگرام برای بررسی نوار قلب بیمار و مقایسه آن با نوار قلب سالم انواع بیماری های قلبی را تشخیص دهد.

آشنایی با روش خواندن نوار قلب (کلیک کنید)

منبع: پزشک شما. پزشک آشنا