مقایسه نارسایی دریچه میترال با تنگی دریچه میترال
![](/wp-content/uploads/download-6.jpg)
بیماران دچار نارسایی دریچه میترال نسبت به تنگی دریچه میترال دیرتر به علت مشکلشان به پزشک مراجعه می کنند چون در نارسایی دریچه میترال تا وقتی LV نارسا نشده بیمار علامتی ندارد .
شیوع سرفه ی خونی هموتیزی در تنگی دریچه میترال بیشتر از نارسایی دریچه میترال است .
شیوع آمبولی های سیستمیک در تنگی دریچه میترال بیشتر از نارسایی دریچه میترال است .
علائم ضعف و خستگی در نارسایی دریچه میترال مزمن نسبت به تنگی دریچه میترال بیشتر است ( در تنگی دریچه میترال علائم ضعف و خستگی در انتهای بیماری مشاهده می شود در حالی که در نارسایی دریچه میترال ضعف و خستگی به خاطرکاهش برون ده قلب آشکارتر است ) .
فیبریلاسیون دهلیزی (AF) در مریض را به شدت بدحال می کند ( به علت تند شدن rate ) ولی در نارسایی دریچه میترال تأثیر آن به این اندازه نیست .
ممکن است نارسایی دریچه میترال خفیف سالها در وضعیت بدون علامت باقی بماند ، آنچه باعث تشدید نارسایی دریچه میترال می شود وقایعی مثل یک اندوکاردیت یا کنده شدن یک کورداتندینی است . بیماری مارفان سرعت پیشرفت نارسایی دریچه میترال را بیشتر می کند .
علائم نارسایی دریچه میترال
نارسایی دریچه میترال سالها بدون علامت است .
در صورت علامتدار شدن نارسایی دریچه میترال علائمی مثل تنگی نفس ، ضعف ، خستگی ، سرفه ، علائم احتقان ریوی ادم ریه می دهد .
معاینه بیماران نارسایی دریچه میترال
سوفل holosystolic ، در سرتاسر سیستول شنیده می شود و از ابتدای M1 تا A2 ادامه دارد . سوفل harsh ( خشن ) است و بیشتر در نوکیا آپکس قلب شنیده می شود و ممکن است به زیربغل ، حاشیه جناغ (sternal border) یا ناحیه زیر کتف انتشار یابد .
صدای اول قلب در بیماران دچار نارسایی دریچه میترال ضعیف می شود .( عکس تنگی دریچه میترال )
صدای دوم قلب ( قسمت P2 ) در بیماران دچار نارسایی دریچه میترال تشدید می یابد .
در نارسایی دریچه میترال حجم بیشتری از خون بطن چپ (LV)وارد دهلیز چپ (LA) می شود و حجم کمتری وارد آئورت می شود پس دریچه آئورت زودتر بسته می شود و صدای A2 زودتر شنیده شده و فاصله A2 و P2 بیشتر می شود پس در اینجا wide splitting صدای دوم را داریم .
صدای سوم قلب در بیماران مبتلا به نارسایی دریچه میترال ممکن است شنیده شود .
در معاینه فیزیکی بیماران دچار نارسایی دریچه میترال PMI به سمت چپ و پایین منحرف شده و حتی ممکن است سوفل را لمس کنیم .
ECG در علائم هایپرتروفی بطن چپ در صورت اندازه گیری pulmonary HTN مشاهده هایپرتروفی بطن راست (RVH) انحراف محور به سمت چپ AF در لید V1 آنها S های عقیق مشاهده می شود و در V1 ، R بلند می بینیم .
Chest X- ray در بزرگی دهلیز و بطن چپ ( بیشتر به خاطر گشاد شدن بطن چپ( دیلاتاسیون LV ))
در اکوکاردیوگرافی برای تشخیص علت نارسایی دریچه میترال (MR) ، کارکرد بطن چپ (LV function) ، مقدار کسر جهشی ( مقدار EF ) ، قطر بطن چپ و دهلیز چپ (LA) ، شدت نارسایی دریچه میترال ، اندازه گیری فشار شریان پولموناری ، بزرگی دهلیز چپ LA و هایپودینامیک بودن بطن چپ LV را می توان تشخیص داد .
در اکوداپلر ، میزان شدت نارسایی دریچه میترال (severity MR) را می توان ثبت کرد .