خانه / تصویر / فشار خون چه ضرری دارد؟

فشار خون چه ضرری دارد؟

اگر پزشک تشخیص بدهد که شما به هر درجه ای از فشار خون بالا مبتلا هستید- حتی اگر در مرحله پیش فشار خونی باشید- ممکن از خود بپرسید آیا مجبور هستید برای همیشه و هر روز دارو بخورید یا خیر. (JNC7) توصیه می کند که اگر تشخیص دادند که شما در مرحله پیش فشار خونی هستید، درمان شامل اصلاح سبک زندگی می باشد . همچنین متخصصان این سازمان توصیه می کنند که اگر فشار خون فردی بالاتر از ۱۴ روی ۹ است و او به فشار خون بالای متوسط مبتلاست، درمان دارویی فشار خون شروع شود. هدف از درمان فشار خون این است که فشار خون، زیر ۱۴ روی ۹ یا در بیماران دیابتی یا مبتلایان به بیماری های کلیوی به کمتر از ۱۳ روی ۸ برسد.

ضررهای فشار خون

اگر شما فشار خون بالا داشته باشید، قلب باید برای انجام کارش شدیدتر از حد معمول کار کند. به نظر شما این حالت خوبی است؟

واقعیت این است که در مورد قلب انسان این طور نیست و وقتی قلب برای پمپ کردن خون شدیدتر کار می کند، به تدریج دیواره شریان ها آسیب می بینند. به خصوص شریان های کوچک آسیب پذیرتر هستند. دیواره شریان ها در واکنش به این فشار ضخیم تر می شوند و خاصیت ارتجاعی و قدرت خود را از دست می دهند. در نتیجه خون کمتری می تواند از آنها عبور کند و بافت های بدن دچار کمبود اکسیژن و مواد مغذی خواهند شد. با وجود فشار خون بالا خطر پارگی دیواره عروق بیشتر می شود. در نهایت فشار خون فقط به عروق صدمه وارد نمی کند بلکه کارکرد اعضایی که از این عارضه آسیب می بینند هم دچار اختلال خواهند شد. قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها ارگان هایی هستند که فشار خون بالا روی عملکرد آن ها تأثیر منفی می گذارد. هر قدر مدت ابتلای شما به عارضه فشار خون بیشتر باشد، خطر صدمه دیدن این اعضای حیاتی بیشتر می شود و در نتیجه گرفتار عارضه های جدی مانند بیماری های قلبی، سکته مغزی و بیماری های کلیوی می شوید و در اثر فشار خون، چشم هایتان هم در معرض خطر خواهند بود. وقتی دیواره عروق در اثر فشار خون آسیب ببیند، آن ها ملتهب می شوند. این التهاب ناشی از فشار خون موجب می شود که دیواره عروق ضخیم شود و همین زمینه ایجاد رسوب هایی به نام پلاک را در دیواره آن ها فراهم می کند. پلاک ها از چربی یا کلسترول ساخته می شوند. تشکیل این پلاک ها در دیواره عروق باعث می شود عروق تنگ شوند ، عارضه ای به نام تصلب شرایین (آرترواسکلروز) بروز کند. این مشکل ناشی از فشار خون ورود جریان خون را محدود می کند و از این رو قلب مجبور می شود شدیدتر کار کند.

وقتی دیواره عروق مستعد تشکیل این پلاک ها و بروز تصلب شرایین شوند، فشار خون بالا خطر بروز سکته مغزی یا سکته قلبی را افزایش می دهد. وقتی عروق کرونر به خاطر وجود این پلاک ها ناشی از فشار خون تنگ شوند و در شریان های تنگ شده لخته های خون (ترومبوز) تشکیل شود، فرد سکته قلبی می کند. قطعات این ها به نام آمبولی می توانند کنده شده، وارد جریان خون شوند و در نهایت عروق دیگر را مانند آن هایی که به پاها یا مغز خونرسانی می کنند مسدود کنند و باعث بروز اختلالات در دستگاه گردش خون یا بروز سکته مغزی شوند. وقتی شما می دوید یا در ترافیک سنگین گیر می کنید، قلب به طور خودکار شدیدتر می زند. سیستم عصبی سمپاتیک این حالت را ایجاد می کند که طبیعی است. به این ترتیب خونی که اکسیژن بیشتری دارد به اعضای بدن شما می رسد تا بتوانید از پس این حالات غیر معمول برآیید. این فشار خون بالا نیست. وقتی دیگر نمی دوید یا تنش و اضطراب بر طرف می شود، فشار خون تان باید به حالت عادی برگردد. اگر به بیماری فشار خون بالا دچار باشید، پس از برطرف شدن مشکل و عادی شدن شرایط، فشار خون شما هم چنان بالا می ماند.

حالا که فهمیدید فشار خون بالا چقدر خطرناک است و چه ضررهایی شما رو تهدید می کنید و چرا متعادل نگه داشتن فشار خون و پیش گیری از ابتلا به فشار خون بالا چقدر مهم است، باید سراغ اصل مطلب برویم اینکه چطور با استفاده از روشهایی تغییرات دایمی در فشار خون تان ایجاد کنید تا ارقامی که فشار سنج در هر بار اندازه گیری فشار خون شما نشان می دهد، پایین تر بیایند. برای این موضوع ابتدا بهتر است با عوامل بروز فشار خون بالا آشنا شویم . پس از آن به توضیح روش هایی درباره تاثیر رژیم غذایی در کاهش فشار خون و راههای موثر در کاهش فشار خون که می توانید با بکار گیری آنها تغییرات مفیدی در فشار خون تان ایجاد کنید و فشار خون ،شاخص مهم سلامتی را پایین بیاورید.

برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .

منبع: کتاب فشار خون