رابطه فشار خون با رنگ پوست

اگرچه فشارخون در میان تمام افراد شایع می‌باشد اما بنا به دلایلی که هنوز ناشناخته اند، برخی گروه‌ها در معرض خطر بیشتری برای فشار خون هستند. برخی از افراد متعلق به بعضی از گروه‌های نژادی و قومیتی به فشار خون بالا بیشتر مبتلا می‌شوند. برخی اوقات این عوامل بطور غیرمستقیم تاثیر خود را می‌گذارند. برای مثال افراد مبتلا به دیابت اغلب دچار اضافه وزن می‌باشند و اضافه‌وزن در ابتلا به فشارخون‌بالا دخیل می‌باشد. سندرم متابولیک (که تحت عنوان سندرم مقاومت به انسولین نیز نامیده می‌شود) مجموعه‌ای از عوامل مرتبط با هم نظیر چاقی، سطح بالای کلسترول، دیابت و فشارخون‌بالا می‌باشد. نکته مهم این است که مجموعه این عوامل شما را در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا قرار می‌دهند و بدیهی است در صورت ابتلا به فشار خون بالا شما باید گام‌هایی را جهت کاهش فشار خون و کنترل آن بردارید.

مردان و زنان سیاه پوست بیش از سفیدپوستان مبتلا به فشارخون‌بالا می‌شوند. فشارخون در افراد سیاه پوست در سنین پایین‌تری ایجاد شده و شدیدتر نیز است. در نتیجه سیاه پوستان نسبت به سفید پوستان بیشتر دچار مشکلات مرتبط با فشار خون بالا نظیر بزرگ شدن قلب، اختلالات چشمی (آسیب به رگهای چشمی)، بیماری قلبی، بیماری کلیوی و سکته مغزی می‌شوند. بهترین راهکار در این افراد، کسب آگاهی بیشتر و درمان مناسب است.
• اگر سیاه پوست هستید، فشارخون خود را به طور منظم اندازه بگیرید. اگر فشارخون شما افزایش یافته باشد، شما و پزشکتان باید بلافاصله درمان را آغاز کنید.
• شیوه سالم زندگی مدت زمان زیادی لازم دارد تا از فشارخون‌بالا پیشگیری نماید و یا فشار خون بالا ‌را درمان کند و بتواند خطرات جدی ناشی از آن‌ را کاهش دهد. آگاهی از قرار گرفتن در گروه پرخطر به شما انگیزه خوبی می‌دهد تا تغییرات سالم در شیوه زندگی را انجام دهید، برای مثال مصرف میوه و سبزیجات روزانه خود را به ۸ تا ۹ واحد افزایش دهید تا از فشار خون بالا در شما پیشگیری شود.

مطالعه مقاله درمان فشار خون بالا با دارو

منبع: بیمارستان شهید رجایی