خانه / انواع بيماريهاي قلبي / نارسايي قلبي / درمان بیماری نارسایی شدید قلبی

درمان بیماری نارسایی شدید قلبی

در بیماری نارسایی شدید قلبی ، قلب ضعیف شده و در حد کفایت بافت ها و اعضای بدن، خون را پمپ نمی کند، یعنی پمپاژ خون ها به حد کافی برای مقابله با نیاز بدن در هنگام فعالیت و یا استراحت نیست.

بیماری نارسایی شدید قلبی ممکن است ترسناک به نظر برسد اما به این معنی نیست که قلب از کار بازمانده است و بیمار باید تحت درمان پزشک قرار بگیرد.

در بیماری نارسایی شدید قلبی با توجه به اینکه قلب خون کافی با اعضای مثل کلیه ها و مغز نمی رساند، بنابر این، این اعضا، اکسیژن کمتری دریافت می کند و علاوه بر این، به واسطه پمپ ناکافی خون توسط قلب، مایعات در ریه ها و سایر قسمت های بدن مانند پاها جمع می شود.

بیماری نارسایی شدید قلبی موقعی است که کاهش کار قلب همراه با تجمع مایع در ریه ها یا قسمت های دیگر باشد.

در بیماری نارسایی شدید قلبی به طور معمول حفرات قلب بزرگ شده و این بزرگی ممکن است سبب تغییراتی مانند دریچه میترال شده که سیکل معیوب ایجاد کرده و به بدتر شدن نارسایی قلبی می انجامد.

به عنوان نتیجه ای از کاهش اکسیژن رسانی مغز،بیمار مبتلا به بیماری نارسایی شدید قلبی بطور افزاینده بی قرار و مضطرب می شود.به طور ناگهانی دچار تنگی نفس و احساس خفگی شده،دست بیمار سرد و مرطوب،ناخن ها سیانوزه و پوست به رنگ خاکستری تغییر می کند.علاوه بر این ،نبض ضعیف و  سریع و وریدهای گردن متسع می شوند.سرفه های بدون وقفه همراه با خلط مخاطی فراوان دیده می شود.تنفس سریع و پر سر و صدا و مرطوب است.سطوح اکسیژن اشباع به طور قابل توجهی پایین می آید.

توجه به علل بیماری نارسایی شدید قلبی بسیار مهم است

شایع ترین علت بیماری نارسایی شدید قلبی ، بیماری عروق کرونر است که البته از دیگر موارد علت ایجاد بیماری نارسایی شدید قلبی می تواند فشار خون بالای درمان نشده، مصرف زیاد الکل، مصرف زیاد کوکائین و مواد مخدر باشد و همچنین پرکاری تیروئید،‌ اختلالات دریچه ای، عفونت های ویروسی، التهاب قلب و بیماری های اولیه عضله قلب (کاردیومیوپاتی ) می توانند سبب بیماری نارسایی شدید قلبی بشوند.

بیماری نارسایی شدید قلبی سبب بروز علایمی می شود .

با پیدایش بیماری نارسایی شدید قلبی ، جریان خون رو به جلو آهسته شده، مقدار خون پمپ شده کمتر از مقدار مورد نیاز است، این مشکلات سبب بروز علایمی چون خستگی، تنگی نفس فعالیتی،‌ تنگی نفس در حین استراحت و خوابیدن، بی خوابی شبانه، افزایش تدریجی وزن ناشی از تجمع تدریجی مایعات در بدن می شود و با پیشرفت بیماری نارسایی شدید قلبی تورم اندام های تحتانی ایجاد شده که به تدریج در صورت درمان نشدن، پیشرفت کرده و ممکن است سبب تجمع مایع در شکم (آسیت بشود).

درمان بیماری نارسایی شدید قلبی

هرگاه ممکن باشد بهترین درمان بیماری نارسایی شدید قلبی پیشگیری از آن بوده که شامل تشخیص و درمان فشار خون بالا، پیشگیری از بیماری تصلب شرایین یا آتروا سکلروز است و از نکات مهم در پیشگیری از بیماری نارسایی شدید قلبی شامل نکشیدن سیگار، مصرف نکردن الکل و ترک مواد مخدر و کوکائین بوده و نیز داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و صحیح و کنترل وزن هم در این راستا از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.

درمان بیماری نارسایی شدید قلبی با توجه به صلاحدید پزشک بوده و باید داروهایی که به بیمار توصیه و تجویز می کند باید به درستی مصرف شود و البته پزشک معالج در مورد بهترین دارو و دوز آن تصمیم می گیرد.

در بعضی موارد ممکن است جراحی در درمان بیماری نارسایی شدید قلبی کمک کننده باشد به عنوان مثال وقتی بیماری نارسایی شدید قلبی ناشی از بیماری دریچه ای باشد تعویض دریچه یا ترمیم آن ممکن است سبب درمان بیماری نارسایی شدید قلبی شود.

آخرین راه درمان بیماری نارسایی شدید قلبی ، پیوند قلب است و در بعضی بیماران نارسایی قلبی شدید و پیشرونده ای دارند و علایم این بیماری با دارو و تغییر شیوه زندگی قابل درمان نیست در چنین موردی با صلاحدید متخصص، پیوند قلب انجام می شود و نیز روش درمانی پیس میکر سه حفره ای هم ممکن است به تشخیص و صلاحدید پزشک توصیه شود.

اکسیژن درمانی در بیماری نارسایی شدید قلبی: اکسیژن با غلظت کافی برای رفع هیپوکسی و تنگی نفس تجویز می شود.ابتدا معمولاً ماسک صورت با یا بدون تنفس مجدد بکار می رود.در صورت وجود نارسایی شدید تنفسی علی رغم انجام درمانهای مناسب،لوله گذاری داخل تراشه نیاز است.استفاده از فشار مثبت انتهای بازدم(PEEP) در کاهش بازگشت وریدی،تقلیل حرکت مایع به خارج از مویرگ های ریوی و بهبود اکسیژن رسانی موثر می باشد.

مورفین در درمان بیماری نارسایی شدید قلبی: مورفین با مقادیر کم(۲-۵میلی گرم)به صورت وریدی تجویز می شود و با کاهش مقاومت عروق محیطی و بازگشت وریدی می تواند خون را از گردش خون ریوی به طرف سایر قسمت های بدن جا به جا کند.این عمل باعث کاهش فشار در مویرگهای ریوی و کاهش حجم مایع در بافت ریه می گردد.همچنین در کاهش اضطراب مفرئ مبتلا به بیماری نارسایی شدید قلبی مفید است.

دیورتیک ها در درمان بیماری نارسایی شدید قلبی: دیورتیک ها ترشح سدیم و آب را توسط کلیه بهبود می بخشند.بطور مثال فروزماید سبب اتساع عروق و پرخونی در عروق محیطی کاهش دهنده مقدار خون برگشتی به قلب حتی پیش از اثر دیورتیک می شود.

برای مطالعه ” تشخیص نارسایی قلبی تنفسی ” کلیک کنید .