داروی کاهش فشار خون

داروی کاهش فشار خون – دارو های مسدود کننده کانال کلسیم

داروی کاهش فشار خون که به مسدود کننده های کانال کلسیم موسوم اند، حرکت جریان کلسیم به سمت سلول های عضلات صاف و رگ های خونی را کُند می کند. این کار باعث می شود که از شدت انقباضات قلب کاسته شود و اتساع عروق افزایش یابد، از این رو فشار خون پایین می آید. از آنجایی که د داروی کاهش فشار خون مسدود کننده کانال کلسیم تکانه های عصبی را نیز در قلب کند می کنند، معمولاً برای بیمارانی که دچار آریتمی یعنی بی نظمی در ضربان قلب هستند نیز تجویز می شوند. عوارض جانبی شایع مصرف این دسته از داروی کاهش فشار خون عبارتند از سردرد، اِدِم (احتباس آب در بدن)، سوزش سر دل، کاهش تعداد ضربان قلب و یبوست. دیلتیازم، آمیلدیپین و ینفیدیپین داروی کاهش فشار خون از این گروه هستند که معمولاً زیاد تجویز می شوند.

داروی کاهش فشار خون – داروهای مهار کننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین

داروی مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین به شل شدن و انبساط عروق خونی کمک می کنند. داروی کاهش فشار خون مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین از کار یک آنزیم در بدن جلوگیری می کنند که سبب تولید آنژیوتانسین II می شود. این ماده با تنگ کردن عروق خونی و آزاد کردن هورمونی که سبب افزایش فشار خون می شود بر سیستم قلب و عروق تاثیر می گذارد. تنگ شدن عروق سبب بالا رفتن فشار خون شده و برای کار شدید تر به قلب فشار می آورد.

این گروه از داروی کاهش فشار خون در سال ۱۹۸۱ به بازار آمدند و ثابت شده که در درمان فشار خون بالا خیلی مؤثر هستند. داروی کاهش فشار خون بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین از طریق غیر فعال کردن آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) نمی گذارند آب و سدیم در کلیه ها جمع شوند. این دسته از داروی کاهش فشار خون ، آنژیوتانسین نوع ۱ را که غیر فعال است به آنژیوتانسین نوع ۲ که شکل فعال آن است تبدیل می کنند. فعالیت آنژینوتانسین نوع ۲ باعث تجمع سدیم و آب و انقباض عروق می شود و به این ترتیب فشار خون را بالا می برد. این دسته از داروی کاهش فشار خون در درمان فشا خون بسیاری از بیماران مؤثر واقع می شوند و فشار خون آن ها را پایین می آورند. عوارض جانبی این داروی کاهش فشار خون نیز نسبت به داروهای دیگر کنترل کننده فشار خون، کمتر است. علاوه بر این داروی کاهش فشار خون بازدارنده های مبدل آنژیوتانسین از کلیه های بیماران دیابتی و قلب بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلبی نیز محافظت کرده و از بروز اختلال در کارکرد کلیه ها هم پیشگیری می کنند. شایع ترین عوارض جانبی مصرف این دسته از داروها کاهش حس چشایی و سرفه های خشک است. همچنین آن ها می توانند باعث تجمع پتاسیم در بدن شوند از این رو افرادی که عملکرد کلیه های آن ها مشکل دارد باید با احتیاط این داروی کاهش فشار خون را مصرف کنند. داروهای کاهش فشار خون انالاپریل، کاپتوپریل و لیزینوپریل از گروه داروهای بازدارنده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین هستند و پزشکان به وفور آن ها را تجویز می کنند.

موارد مصرف داروی مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین

داروی مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین برای پیشگیری ،درمان یا بهبود نشانه ها در بیماری هایی مانند بیماری های زیر به کار می روند:

فشار خون بالا

بیماری سرخ رگ تاجی

نارسایی قلبی

دیابت

بعضی بیماری های مزمن کلیه

حملات قلبی

اسکلرودرمی

میگرن

افزون بر داروی کاهش فشار خون مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، ممکن است پزشک به عنوان بخشی از درمان فشار خون بالا ، داروی کاهش فشار خون دیگری از جمله داروهای مدر یا بلوکر کانال کلسیم نیز تجویز نماید. داروی کاهش فشار خون مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین معمولاً یک بار در روز مصرف می شوند و بسیاری از بیماران ، صبح ها این داروی کاهش فشار خون را مصرف می نمایند.

برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .

منبع: کتاب فشار خون