تنش شغلی و بیماری های قلبی

فشار روانی یا تنش، آژیری را در مغز به صدا در می آورد که پاسخ آن آماده کردن بدن برای دفاع است. اگر تنش کوتاه مدت باشد یا به ندرت رخ دهد با خطر کمی همراه است، اما هنگامی که موقعیت های تنش زا رفع نمی شوند، بدن دایم در وضعیت فعال قرار می گیرد. سرانجام خستگی یا آسیب به جا می ماند و توانایی بدن برای ترمیم و دفاع از خود به طور جدی مختل می شود. نتیجه این وضعیت، افزایش خطر آسیب یا بیماری های قلبی است .

در بیست سال گذشته، مطالعات بسیاری ارتباط میان تنش شغلی و بیماری های قلبی را مورد بررسی قرار داده اند. اختلال های خواب و خلق ، سردرد و شکم درد و روابط آشفته با خانواده و دوستان، نمونه هایی از مشکلات مرتبط با تنش هستند که در این مطالعات شناسایی شده اند. چنین نشانه های زودرس تنش شغلی معمولا به آسانی شناسایی می شوند .

از آنجا که سلامت روان و سلامت جسمانی با هم ارتباط نزدیک دارند ، ممکن است مشکلات جسمانی به صورت بیماری های روان تنی بروز کنند. اثرات منفی تنش شغلی بر بیماری های مزمن را به سختی می توان دید ، زیرا برای پیدایش بیماری های مزمن زمانی طولانی لازم است و عوامل بسیاری به جز تنش برآن تاثیر می گذارند با این حال، شواهد دال بر نقش مهم تنش در انواع بیماری های مزمن به ویژه بیماری های قلبی عروقی ، اختلال ماهیچه ای حرکتی و اختلال روا نشناختی وجود دارند که به سرعت درحال افزایش است.

تاثیر تنش شغلی بر سلامت

نشانه های زودرس هشداردهنده تنش شغلی عبارتند از : سردرد، بدخوابی، خستگی، اختلال در تمرکز حواس، بدخلقی، تپش قلب، شکم درد

پیامدهای ذهنی تنش شغلی : دست پاچگی و احساس بیچارگی، حواس پرتی، بدزبانی، زودرنجی و تحریک پذیری، بی حوصلگی، احساس ناکامی، افسردگی، احساس ناامنی، عصبانیت، تشویش خاطر، خشونت، اختلال تمرکز، بی مسئولیتی.

پیامد های اجتماعی تنش شغلی : ناتوانی درایجاد و حفظ ارتباط با دیگران، انزوای اجتماعی و ستیزه جویی.

برای آشنایی با درمان بیماری های قلبی و عروقی بر روی لینک کلیک کنید.