اگر بعد از تشخیص پزشک مشخص شود که شما مبتلا به فشار خون هستید، پزشک شما یک سری آزمایش های مفصل از شما به منظور تشخیص فشار خون بالا به عمل خواهد آورد. این آزمایش ها شامل آزمایش خون، آزمایش ادرار و یک نوار قلبی یا الکتروکاردیوگرام است. موارد حادتر بیماری فشار خون برای آزمایش های بیشتر به بخش های تخصصی بیمارستان ها ارجاع داده می شود. سه دلیل عمده وجود دارد که افراد مبتلا به فشار خون، باید یک سری آزمایش ها و معاینه ها انجام دهند:
آزمایش فشار خون به منظور کنترل سطح کلسترول خون: اگر سطح کلسترول خون شما همانند فشار خون تان بالا باشد، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی افزایش می یابد. در این صورت شما هم برای پایین آوردن فشار خون تان و هم برای پایین آوردن سطح کلسترول خون تان به درمان دارویی فشار خون نیاز دارید.
آزمایش فشار خون جهت کنترل بیماری های خطرناک: گاه گاهی فشار خون بالا در اثر بعضی بیماری های کلیوی و به ندرت بیماری های فوق کلیوی (غده های فوق کلیوی در بالای هر کلیه قرار گرفته اند) ایجاد می گردند.
آزمایش فشار خون جهت کنترل بیماری قلب و کلیه: در اثر فشار خون های طولانی مدت درمان نشده، ممکن است صدمه هایی به کلیه ها و قلب وارد شود؛ بنابراین، آزمایش های خون برای ارزیابی عملکرد کلیه ها و یک نوار قلبی یا الکتروکاردیوگرام برای ارزیابی عملکرد قلب باید انجام شود.
آزمایش تشخیص بیماری فشار خون
همه افرادی که مبتلا به فشار خون هستند برای تشخیص اولیه باید یک آزمایش ادرار ساده و یک آزمایش خون انجام دهند و یک نوار قلب بگیرند. اولاً میزان وزن شما باید مشخص شود و در صورت لزوم، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که چگونه وزن تان را کم کنید. دوم پزشک، قلب، سینه، شکم و نبض پاهای شما را معاینه خواهد کرد. ممکن است پزشک با این معاینه ها به علایمی نظیر این که آیا فشار خون بالا بر روی قلب و کلیه های شما تأثیر گذاشته یا نه، دست یابد. نوع دیگری از آسیب دیدگی قلب موسوم به نارسایی قلبی وجود دارد که این بیماری در نتیجه جمع شدن آب در ریه ها ایجاد می شود و پزشک از راه معاینه با گوشی می تواند این موضوع را تشخیص دهد. همچنین این بیماری سبب می شود که سمت چپ قلب بزرگ شود که پزشک با معاینه این موضوع را تشخیص دهد .
بیماری های کلیوی ناشی از فشار خون فقط از راه آزمایش های خون و ادرار تشخیص داده می شوند. اگر بیماری فشار خون شما خیلی وخیم باشد، پزشک به منظور معاینه رگ های خونی کوچک شبکیه چشم شما، از وسایل مخصوص معاینه چشم استفاده می کند. در فشار خون های خفیف این رگ های خونی به میزان اندکی تغییر می کنند؛ اما در فشار خون های وخیم، رگ های خونی کوچک شبکیه خونریزی کرده و به شبکیه چشم آسیب می رسانند. پس از انجام معاینه های پزشکی، شما باید یک نمونه آزمایش ادرار ارائه دهید.
اگر در ادرار قند مشاهده شود، احتمال می رود، شما مبتلا به بیماری دیابت هستید. اگر در ادرار پروتئین مشاهده شود، ممکن است شما به بعضی امراض کلیوی مبتلا باشید. در آزمایش خون، سطح کلسترول خون و عملکرد کلیه های تشخیص داده می شوند. اگر کلیه ها به درستی کار نکنند، سطح اوره و کراتینین در خون افزایش می یابد. علاوه بر این، در آزمایش خون، سطح سدیم و پتاسیم خون مورد بررسی قرار می گیرند. در افراد مبتلا به بیماری فشار خون ، اختلالی وجود دارد که این اختلال در نتیجه احتباس سدیم به وسیله ی تومور خوش خیم کوچکی در غده فوق کلیوی ایجاد می شود که به آن سندرم کانن (نوعی اختلال ناشی از فشار خون بالا) می گویند.
آزمایش های دیگر تشخیص بیماری فشار خون
در واقع تمام اشخاص مبتلا به بیماری فشار خون به معاینه های معمولی که در بالا ذکر شد برای تشخیص بیماری فشار خون نیاز خواهند داشت. اگر بیماری فشار خون شما وخیم تشخیص داده شود و پزشک مشکوک باشد که مبتلا به بیماری های دیگری هستید (که این بیماری ها سبب بروز مشکلات فشار خون در شما شده اند)، در این صورت شما به آزمایش های مفصل تری نیاز خواهید داشت. دو یا سه درصد اشخاص مبتلا به فشار خون به بیماری هایی نظیر بیماری های کلیوی و فوق کلیوی مبتلا هستند که این بیماری ها باعث بالا رفتن فشار خون آنها شده است. در هر یک از این دو تشخیص پزشک شما باید به یک درمانگاه تخصصی مراجعه کنید. سه یا چهار درصد دیگر افراد که مبتلا به فشار خون های وخیمی هستند. باید آزمایش های مفصل تری انجام داده و تحت نظر متخصص فشار خون قرار بگیرند.
بیشتر افراد مبتلا به بیماری فشار خون نیازی به مراجعه به بیمارستان های تخصصی ندارند و می توانند تحت نظر پزشک عمومی خود باشند. میزان تغییر تعداد بیمارانی که به بیمارستان ها مراجعه می کنند، به خدمات ویژه و پزشکان متخصص فشار خون بستگی دارد. در چنین مواردی مراجعه شما به یک درمانگاه یا بیمارستان به نظر شخص شما و پزشک عمومی تان بستگی دارد. بعضی از پزشکان در بیمارستان ها با تعداد بسیار زیادی بیمار سر و کار دارند که فقط یک بار و یا دوبار برای یک ارزیابی کلی بیماری فشار خون آن ها را ویزیت کرده و سپس به آن ها توصیه کرده اند که از خودشان مراقبت کنند. در صورتی که بعضی از بیماری های حاد که به طور مداوم باید مداوا شوند، به پزشکان متخصص بیمارستان ها مربوط می شوند.
برای مطالعه ” درمان فشار خون بالا ” کلیک کنید .
منبع: کتاب فشار خون