سکته قلبی

بهبود و بازتوانی بعد از سکته قلبی

افرادی که به علت سکته قلبی بستری شده اند ممکن است افسرده و مضطرب شوند ، چون فکر می کنند که دیگر قادر به هیچ فعالیت مثبت اجتماعی نیستند و با احتیاط باید منتظر سپری شدن سال های پایانی عمر خود باشند . این افراد درباره توانا یی انجام فعالیت های جسمی ، اجتماعی ، حرفه ای و جنسی خود نگران هستند . در حالی که این یک تصور نادرست است . به جز موارد سکته قلبی بسیار شدید و عضله قلب خیلی ضعیف که فعالیت ها باید محدود شود، اکثر افرادی که دچار سکته قلبی شده اند اگر به موقع و صحیح مراقبت شوند، می توانند مانند قبل فعالیت های خود را انجام دهند.

میزان فعالیت هر فرد بر اساس وضعیت قلب او تعیین می شود. سکته قلبی همانند بسیاری از بیماری های دیگر، امری است گذرا و بیمار بعد از بهبودی برحسب شدت بیماری می تواند براى یک زندگی فعال و تقریباً طبیعی برنامه ریزی کند . بنابراین براى بیماران دچار سکته قلبی بهبود یافته ، محدودیت تحرک و استراحت بیش از اندازه توصیه نمی شود. این بیماران باید براساس برنامه ای مشخص و بر حسب شرایط خود به تدریج به زندگی طبیعی بازگردند تا حدی که تمام توانایی ها و فعالیت های قبل از سکته خود را باز یابند . بخشی از این برنامه بازتوانی از همان روزهای اول بعد از سکته در بیمارستان آغاز می شود و بخش بیشتر آن بعد از مرخص شدن ادامه می یابد.

ارایه برنامه باز توانی به عهده پزشک متخصص قلب است. معمولاً بیمار به علت این که تحمل فعالیت و ورزش را ندارد و از بروز مجدد درد قلبی وحشت دارد ، در بستر می ماند و حرکت نمی کند.

هدف از بازتوانی بیماران سکته قلبی

هدف از بازتوانی بیماران قلبی ، بهبود ظرفیت عملکرد وکاهش علایم و نشانه های بیماری، تطبیق با شرایط زندگی جدید و برگرداندن فرد به جامعه است .

برنامه بازتوانی براساس نیاز بیمار تهیه می شو د. مراحل اولیه بازتوانی باید در بیمارستان انجام شود . در بیمارستان می توان مهارت های حرکتی مناسب با شرایط جدید را تمرین کرد. بیماری که سکته قلبی کرده است یا جراحی قلب داشته است ، نیاز به برنامه فعالیتی دارد که به تدریج افزایش یابد و محدودیت های حرکتی او را کاهش و تحمل فعالیت او را افزایش دهد . در این برنامه بیماران یاد می گیرند که علایم ناخواسته ای که ممکن است طی فعالیت و تحرک رخ دهد را بشناسند.

برای آشنایی با فواید برنامه توانبخشی برای بیماران سکته قلبی کلیک کنید.

نوشته های مشابه

‫۴۸ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا