بستری شدن بعد از عمل بای پس قلب

بعد از عمل جراحی، باید ۱ تا ۳ روز را در بخش مراقبتهای ویژه (ICU) بگذرانید، این بخش جایی است که کارکنانش به دقت فعالیت قلب شما را زیرنظر دارند. شما دارای یک لوله تنفسی بوده و حداقل به مدت چند ساعت به دستگاه تنفس مصنوعی متصل خواهید بود و همچنین در سینه شما لوله های درناژ موقتی برای تخلیه خون و مایعات اضافی تعبیه خواهد شد (در برخی از افراد به ویژه آنهاییکه دارای بیماریهای زمینهای ریوی میباشند، مدت زمان استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی بیشتر خواهد بود). از گردن یا از زیر استخوان ترقوه در ناحیه سینه یک کاتتر وارد خواهد شد تا امکان کنترل فعالیت و فشار قلب شما ممکن شود. همچنین سیمهای دستگاه ضربانساز به عضله قلب شما وصل شده و پس از خروج از سینه به یک دستگاه ضربانساز وصل خواهد شد. از طریق یک راه داخل وریدی سرم تزریق میشود تا آب بدن شما کم نشود همچنین مسکنهای ضد درد نیز برای شما تجویز میشود.
برخی بیمارستانها از پمپ ضددرد استفاده میکنند تا بتوانید مقدار ورود داروهای ضددرد به داخل رگ را کنترل کنید. کاتتر کوچکی که در بریدگی سینه شما تعبیه شده است میتواند یک بیحس کننده موضعی را بطورمستقیم به محل جراحی بفرستد. پمپ ضد درد از طریق فشار دادن یک دکمه در کنار تخت فعال میشود. تحقیقات نشان میدهند که وقتی بیماران کنترل داروهای ضددرد خود را به دست میگیرند، درد بهتر کنترل میشود. همچنین این افراد در این حالت معمولا از داروی کمتری استفاده مینمایند. کنترل درد توسط خود بیماران باعث میشود که افراد سریعتر و راحتتر بهبود یابند.
لوله تنفسی بعد از چند ساعت برداشته میشود. بیشتر بیماران ظرف مدت ۲۴ ساعت بعد از عمل جراحی بایپس میتوانند بنشینند و پس از یک یا دو روز میتوانند راه بروند. وقتیکه پزشکتان قانع شد که قلبتان به ثبات رسیده است، میتوانید بخش مراقبتهای ویژه (ICU) را ترک کنید، در این صورت لوله ها و کاتترهای اضافی از بدن شما خارج میشوند. برخی افراد بعد از عمل جراحی دچار ریتم سریع قلبی و یا ریتم نامنظم قلبی میشوند. این حالت را میتوان به وسیله داروها درمان کرد. همچنین ممکن است حرکت قلب کند شود، در این حالت از ضربانساز مصنوعی استفاده میشود. ممکن است شما به حد کافی قوی بوده و بعد از ۵ تا ۷ روز از بیمارستان مرخص شوید.
عوارض عمل جراحی بایپس ممکن است شامل ذات الریه (پنومونی)، عفونت دستگاه ادراری و یا سکته مغزی باشند. کم خونی بعد از عمل جراحی شایع است، ولی بدن با گذشت زمان آن را جبران میکند. بینظمیهایی نیز در ریتم قلب ممکن است دیده شوند و در این صورت نیاز به درمان با دارو یا نصب ضربانساز وجود دارد.
منبع: بیمارستان شهید رجایی