علائم و نشانه های بیماری قلبی

درد قفسه سینه

[sbu_post_image]

هنگام فعالیّت‌های روزانه، وقتی با دل مشغولی‌های خود دست و پنجه نرم می‌کنیم، ناگهان احساس درد کوچکی در قفسه سینه ما را به خود می‌آورد. دردی که معلوم نیست منشأ آن کجاست؟. کی و چه وقت به آن مبتلا شده‌ایم؟. ولی هر چه که هست بسیاری از افراد به راحتی از کنارش می‌گذرند و با محو شدن عوارض درد همه چیز را به گرد فراموشی می‌سپارند. در حالیکه دردهای ناشی از قفسه سینه، از شایع‌ترین موارد ابتلا در سطح جامعه و مراجعات به بخش‌های اورژانس معرفی شده اند. بروز این درد و ناراحتی، در ناحیه قفسه سینه از اختلالات اندام‌های موجود در قفسه سینه و شکم است. علل ناراحتی و درد در قفسه سینه، شامل؛ اختلالات و بیماری‌هایی است که دیواره قفسه سینه را گرفتار می‌کند. شایع‌ترین علل درد در این ناحیه مربوط به بیماری‌های قلبی، ریوی، گوارشی، عروقی، عضلانی ‌ اسکلتی، اختلالات عاطفی و روانی، عفونی و بدخیمی‌ها است.

بیماری‌ قلبی و درد قفسه سینه

ایسکمی قلبی و درد قفسه سینه

ایسکمی و آسیب به عضله قلب از بیماری‌های درد قفسه سینه است. این عدم هماهنگی که دیواره قفسه سینه را گرفتار می‌کند ناشی از کاهش اکسیژن‌رسانی، افزایش تقاضا برای اکسیژن یا هر دو است. بارز ترین علّت زمینه‌ساز ایسکمی قلبی انسداد رگ‌های کرونر قلب به وسیله تصلّب شرائین است که با وجود چنین انسدادی دوره‌های ایسکمی گذرا به واسطه افزایش تقاضا برای اکسیژن به دنبال فعالیّت‌های فیزیکی و افزایش ضربان قلب به وجود می‌آید.

دلایل وقوع ایسکمی را استرس‌های روانی، تب، مصرف غذای زیاد، کاهش اکسیژن‌رسانی به دلیل کم‌خونی، کاهش فشار خون و … دانسته اند. محلّ درد پشت جناغ سینه است، ولی ممکن است به گردن، فک، بازوها و شانه ها هم انتشار یابد. این درد بیش از ۲ دقیقه و کمتر از  ۱۰ دقیقه به طول می‌انجامد. در صورت بروز سکته قلبی این زمان متغیّر و گاهی در اغلب اوقات بیش از ۳۰ دقیقه است. هم چنین از دیگر علل قلبی باید به بیماری‌های عروق بزرگ و دریچه‌ای قلب همانند پارگی رگ آئورت اشاره کرد.

آنژین صدری و درد قفسه سینه

درد قفسه سینه پشت جناغ ( ممکن است از شکم تا فک تحتانی و شانه ها باشد ) فشار دهنده ، سنگین ، خرد کننده بوده با فعالیت تشدید شده و با استراحت بهبود می یابد ممکن است همراه تهوع و استفراغ و تنگی نفس و تعریق و سبکی سر و کاهش یا افزایش فشار خون باشد که علت آن کاهش خونرسانی عروق کرونر می باشد.

درد قفسه سینه و سکته قلبی

گاهی وقت‏ها لازم است تفاوت بین علائم حمله قلبی (سکته قلبی) و درد قفسه سینه را بدانیم. شناخت دقیق و صحیح این علائم، نه تنها می‏تواند زندگی شما را از خطر نجات دهد، بلکه از بروز نگرانی بی‏مورد نیز در شما جلوگیری می‏کند.

۱- اگر ناراحتی و درد قلبی شما در اثر یک مورد جدّی و خطرناک مثل سکته قلبی (حمله قلبی) باشد، در این مواقع در ناحیه قفسه سینه، احساس فشردگی و سنگینی خواهید کرد.

بسیاری از مبتلایان به حمله قلبی اظهار می کنند که موقع حمله، گویی یک فیل بزرگ و سنگین روی قفسه سینه‏ی آنها نشسته بود.

۲- یکی از علائم مشخص هنگام حمله قلبی (سکته قلبی) این است که درد از قسمت قلب به سمت بازوها، شانه‏، پشت، گلو و فک ها تیر می‏کشد. بعد از آن هم گاهی وقت‏ها، فرد دچار سرگیجه و تهوع می‏شود.

۳- افرادی که مبتلا به ترش کردن غذا (سوزش سر دل) هستند، دردی مشابه با مبتلایان به حمله قلبی در ناحیه قفسه سینه دارند، با این تفاوت که درد به قسمت بالایی بدن (پشت و شانه و گلو) آنها کشیده نمی شود.

سوزش سردل نبایستی با حمله قلبی اشتباه گرفته شود، زیرا علائم آن بعد از خوردن وعده غذایی سنگین ظاهر می‏شوند. همچنین در حالت ترش کردن غذا، سوزش زیادی در قسمت‏ قفسه سینه و مری احساس می‏شود، نه در ناحیه‏ی قلب.

پرهیز از مصرف غذاهای اسیدی، الکل، غذاهای ادویه‏‏ دار و کافئین (قهوه و چای) باعث کاهش علائم ترش کردن غذا می‏شود.

۴- بالاخره اینکه، درد قفسه سینه و سوزش سردل نبایستی با سکته قلبی اشتباه گرفته شود، زیرا سکته قلبی نه تنها با سرگیجه و درد قسمت بالایی بدن همراه است، بلکه باعث می‏شود ضربان قلب به طور عجیبی افزایش یابد، به خصوص بعد از انجام فعالیت بدنی شدید، شرایط پُر استرس و ورزش.

نوشته های مشابه

‫۹۰ دیدگاه ها

  1. سلام ایا ممکنه درد در قفسه سینه به علت قولنج وسرماخوردگی باشد؟درد خفیفی که فقط در یک قسمت احساس میشود ؟

  2. سلام خسته نباشید.در رابطه با درد قفسه سینه سوالی داشتم.من امروز بعد از کمی پیاده روی ده دقیقه ای.درد وسوزش عجیبی در ناحیه زیرقفسه ی سینه ی سمت راست حس کردم ک با نفس کشیدنم این سوزش بیشتر میشه.

    1. با سلام
      هر گونه درد ، سوزش و به طور کلی احساس ناراحتی در قفسه سینه بخصوص همراه با فعالیت باید با شرح حال گیری دقیق ، معاینه بالینی و نوار قلب بررسی شود تا در صورت نیاز از تست های تکمیلی تر هم استفاده گردد.
      با احترام

  3. با سلام
    من ۲۸ سالمه چند ماهی است که در قسمت بازوی سمت چپ و درد کمی در قسمت سینه سمت چپ(حدود ۳ یا ۴ سانتیمتر بالای نوک سینه) احساس درد می کنم پزشک عمومی برای بنده ازمایش خون نوشتند که هیچ مشکلی نبود و تنها علت را استرس اعلام کردند ولی این درد هنوز بر طرف نشده و گاهی به ندرت در قسمتی سینه که عرض کردم همراه با نفس عمق درد بیشتر میشود می خواستم راهنماییم کنید؟

    1. با سلام
      هر گونه احساس ناراحتی یا درد در قفسه سینه نیاز به بررسی از جهت کنار گذاشتن علل قلبی دارد و برای این کار مراجعه به همکاران متخصص قلب الزامی است.
      با احترام

  4. باسلام.من دختری ۱۹ ساله هستم که یک ساله به دلیل درد قفسه سینه و تنگی نفس دارم اذیت میشم.تنگی نفس من گاهی اوقات به قدری شدید میشه که بیهوش میشم.به دکتر متخصص قلب مراجعه کردم ولی گفتن که امکان نداره من در این سن بیماری قلبی داشته باشم وسرسری رد میشن.قرص پروپرانول۲۰ هم برام تجویز کردن ولی با این وجود من درد را دارم تحمل میکنم.این مشکل بعد از یک سری اتفاقات روانی خیلی شدید برام به وجود اومد.من با این وجود ورزش هندبال هم اجام میدم .دیگه نمیدونم باید چی کار کنم

    1. با سلام
      در صورتی که بررسی ها توسط همکار متخصص قلب انجام شده و طبیعی بوده است ، با توجه به سن و جنسیت شما احتمال بیماری قلبی بسیار کم است ، توصیه می شود با همکاران مشاور جهت کاهش استرس و اضطراب مشاوره نمایید.
      با احترام

  5. با سلام.مدتیه درد شدیدی در قفسه سینه و قلب احساس میکنم که به دست چپ و گاهی به سمت چپ کمرم و فک هم منتقل میشه لطفا راهنماییم کنید که این دردها نشانه چیه؟
    ممنون

    1. با سلام
      در مورد سن ، جنسیت و سایر بیماریهای احتمالی خود صحبتی نکرده اید. در هر صورت وجود هر گونه درد یا احساس ناراحتی در قفسه سینه نیاز به بررسی توسط متخصص قلب دارد تا در صودا شک بیشتر به بیماری قلبی ، تست های تشخیصی تکمیلی درخواست شود.
      با احترام

  6. با سلام و احترام؛
    من چند بیماری رو الان همزمان دارم (سینوزیت-تنگی نفس-دردقفسه سینه و درد سایر عضلات کمربند شانه ای ) میخواستم ببینم اول از متخصص قلب و عروق شروع کنم یا متخصص گوش .حلق و بینی ؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا